Zilvia.net Forums | Nissan 240SX (Silvia) and Z (Fairlady) Car Forum

Go Back   Zilvia.net Forums | Nissan 240SX (Silvia) and Z (Fairlady) Car Forum > General > Tech Talk

Tech Talk Technical Discussion About The Nissan 240SX and Nissan Z Cars


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 10-11-2005, 12:34 PM   #1
nyquil
Zilvia Member
 
Join Date: May 2005
Location: Chicago
Age: 37
Posts: 211
Trader Rating: (3)
nyquil is on the path to ruinnyquil is on the path to ruin
Feedback Score: 3 reviews
Send a message via AIM to nyquil
Possible alternator?

About late last month My car started randomly throwing the brake and battery light. They come on after about 15-20 min of driving and blink at the same time but in no specific order. I checked my alternator and battery, both seem to be putting out quality #'s and I even had autozone check both, they agreed with me. Latley ive noticed that sometimes the lights will flicker and the idle will even dip very low, but the car never dies. Any clues on what it could possibly be?
I was considering a ground, but im not sure where all of them are located, but the ones I could visibly see seem to be connect fine and in good shape.
nyquil is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Old 10-11-2005, 12:46 PM   #2
OdessaS13
Zilvia Addict
 
OdessaS13's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Cali
Age: 34
Posts: 708
Trader Rating: (0)
OdessaS13 is a jewel in the roughOdessaS13 is a jewel in the roughOdessaS13 is a jewel in the roughOdessaS13 is a jewel in the roughOdessaS13 is a jewel in the roughOdessaS13 is a jewel in the roughOdessaS13 is a jewel in the rough
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via ICQ to OdessaS13
Quote:
Latley ive noticed that sometimes the lights will flicker and the idle will even dip very low, but the car never dies. Any clues on what it could possibly be?
I was considering a ground, but im not sure where all of them are located, but the ones I could visibly see seem to be connect fine and in good shape.
i have exactly the same problem (s13) i still havent gotten around to checking out what it is. checked ground it seems fine too. I dont know if it makes a diffrence if its H4 conversion but iam curious to know if anyone else has this issue or any solutions. If i fgure this one out ill let you know what it is,
Mike
OdessaS13 is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2005, 12:57 PM   #3
240meowth
Nissanaholic!
 
Join Date: Dec 2001
Location: torrance, ca
Age: 37
Posts: 2,388
Trader Rating: (3)
240meowth is a name known to all240meowth is a name known to all240meowth is a name known to all240meowth is a name known to all240meowth is a name known to all240meowth is a name known to all240meowth is a name known to all240meowth is a name known to all240meowth is a name known to all240meowth is a name known to all240meowth is a name known to all
Feedback Score: 3 reviews
Send a message via AIM to 240meowth
just blow it up w/ a nuke!

i hate random problems that can't be duplicated. But to shoot out a guess, does the RPM change or dip down and car runs crappy? It could be the vaccume thing that controls the idle, ICV? It's one of those big pipes connected to the intake, make sure there's no small leaks.

Or else, there might just be a pair of wires crossed somewhere...
__________________
240meowth is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2005, 02:21 PM   #4
projectRDM
Post Whore!
 
projectRDM's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Atlanta
Age: 46
Posts: 13,812
Trader Rating: (12)
projectRDM is close to perfectionprojectRDM is close to perfectionprojectRDM is close to perfectionprojectRDM is close to perfectionprojectRDM is close to perfectionprojectRDM is close to perfectionprojectRDM is close to perfectionprojectRDM is close to perfectionprojectRDM is close to perfectionprojectRDM is close to perfectionprojectRDM is close to perfection
Feedback Score: 12 reviews
If the charge light is coming on, it has nothing to do with idle or vacuum. The voltage regulator could be erratic, when mine went out it would show anywhere from 4V-16V at different intervals, it checked fine because it wasn't always dropping voltage. Go ahead and replace the alternator before it leaves you stranded.

Crossed wires? Fuck would that do?
__________________
FORMERLY R240NA

Learn what's really going on and protect your assets now before they're gone forever: www.paypalsucks.com
projectRDM is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2005, 04:23 PM   #5
i-love-my-s14
Zilvia Member
 
i-love-my-s14's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Florida
Age: 34
Posts: 194
Trader Rating: (0)
i-love-my-s14 is an unknown quantity at this point
Feedback Score: 0 reviews
Weird that this comes up right now because this happened to me the other night. I noticed on my apexi turbo timer that the voltage was dropping way below 12v, it was dipping to about 10.6v and that is when I decided to get my butt home. By the time I pulled into my apartment complex I noticed that the volts are now at about 9.8v and my lights were very dim, my car started to sputter then died. By this time I noticed that the brake light and battery light were on, so I did some thinking and decided that it was my alternator. So today I took my alternator off and am dropping it off to get rebuilt tomorrow. When I get it back on I'll let you know if that was the problem or not.
__________________
i-love-my-s14 is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2005, 11:00 PM   #6
ledzeppelin240
Zilvia Addict
 
ledzeppelin240's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Sinse
Posts: 688
Trader Rating: (0)
ledzeppelin240 is a well-known jackass
Feedback Score: 0 reviews
With the amont of electronics in cars when the battery drops below 9.5v things usually start failing. Could be bad battery or most likely a bad alternator or diodes. If 1 goes you only have 2/3 output.
__________________
Anyway, no drug, not even alcohol, causes the fundamental ills of society. If we're looking for the source of our troubles, we shouldn't test people for drugs, we should test them for stupidity, ignorance, greed and love of power.

Looking for: JDM S13 OEM Sideskirts
ledzeppelin240 is offline   Reply With Quote
Old 10-13-2005, 05:47 PM   #7
nyquil
Zilvia Member
 
Join Date: May 2005
Location: Chicago
Age: 37
Posts: 211
Trader Rating: (3)
nyquil is on the path to ruinnyquil is on the path to ruin
Feedback Score: 3 reviews
Send a message via AIM to nyquil
Quote:
Originally Posted by i-love-my-s14
Weird that this comes up right now because this happened to me the other night. I noticed on my apexi turbo timer that the voltage was dropping way below 12v, it was dipping to about 10.6v and that is when I decided to get my butt home. By the time I pulled into my apartment complex I noticed that the volts are now at about 9.8v and my lights were very dim, my car started to sputter then died. By this time I noticed that the brake light and battery light were on, so I did some thinking and decided that it was my alternator. So today I took my alternator off and am dropping it off to get rebuilt tomorrow. When I get it back on I'll let you know if that was the problem or not.
keep us/me updated. I appreciate the help guys, but the problem hasnt been fixed yet. I cant really pull my alternator to get rebuilt since its my DD and i need it to get around college and to work. Anyone know where I can order a good quality rebuild, or even a good deal on a oem unit?

On a side note, I-love-my-s14 your car is gorgeous, I also have a white zenki.
nyquil is offline   Reply With Quote
Old 10-26-2005, 05:58 PM   #8
i-love-my-s14
Zilvia Member
 
i-love-my-s14's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Florida
Age: 34
Posts: 194
Trader Rating: (0)
i-love-my-s14 is an unknown quantity at this point
Feedback Score: 0 reviews
Update for nyquil and anyone esle that experiences this problem. It was my alternator that was giving me the problems. Once I put on the new alternator the car started up and ran fine, and the lights turned off. Sorry it took so long to respond but it is a pain trying to get an sr alternator rebuilt around here.
__________________
i-love-my-s14 is offline   Reply With Quote
Old 10-26-2005, 11:35 PM   #9
theicecreamdan
Post Whore!
 
Join Date: Oct 2003
Location: San Diego WOOT
Age: 35
Posts: 4,722
Trader Rating: (0)
theicecreamdan is close to perfectiontheicecreamdan is close to perfectiontheicecreamdan is close to perfectiontheicecreamdan is close to perfectiontheicecreamdan is close to perfectiontheicecreamdan is close to perfectiontheicecreamdan is close to perfectiontheicecreamdan is close to perfectiontheicecreamdan is close to perfectiontheicecreamdan is close to perfectiontheicecreamdan is close to perfection
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to theicecreamdan
Quote:
Originally Posted by ledzeppelin240
With the amont of electronics in cars when the battery drops below 9.5v things usually start failing. Could be bad battery or most likely a bad alternator or diodes. If 1 goes you only have 2/3 output.
if only one diode goes open the alternator will have a higher output.
__________________
Quote:
Originally Posted by malcolm_x
Be peaceful, be courteous, obey the law, respect everyone; but if someone puts his hand on you, send him to the cemetery.
theicecreamdan is offline   Reply With Quote
Old 06-23-2006, 05:17 PM   #10
Boney
Zilvia Member
 
Join Date: Nov 2005
Location: Boston, MA
Posts: 197
Trader Rating: (1)
Boney is an unknown quantity at this point
Feedback Score: 1 reviews
Send a message via AIM to Boney
I'm having the exact same problem... my voltage keeps dropping. I just got a new alternator and its still doing it.
__________________
91 Coupe
Boney is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 01:49 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
vB.Sponsors
Copyright © 1998 - 2019, Zilvia.net™