Zilvia.net Forums | Nissan 240SX (Silvia) and Z (Fairlady) Car Forum

Go Back   Zilvia.net Forums | Nissan 240SX (Silvia) and Z (Fairlady) Car Forum > General > Tech Talk

Tech Talk Technical Discussion About The Nissan 240SX and Nissan Z Cars


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 12-01-2014, 07:28 PM   #1
Javi802
Zilvia Junkie
 
Javi802's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Location: Oklahoma
Age: 28
Posts: 470
Trader Rating: (10)
Javi802 is an unknown quantity at this point
Feedback Score: 10 reviews
cold start issues

I have an sr20 in an s13 and on a cold start, with my consult plugged in to my lap top, i see that once its warmed up (about 150F) the timing likes to stay around 16btdc at idle

And while cruising the afrs are rich. Between 12 and 13

BUT, if i turn the car off and back on... the timing goes back to what it should. At 15btdc with a little fluctuation at idle.

As well as the cruising afrs going back to between 14-15


Does anybody have any idea as to why this happening?

Last edited by Javi802; 12-01-2014 at 10:29 PM..
Javi802 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Old 12-02-2014, 05:14 PM   #2
Javi802
Zilvia Junkie
 
Javi802's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Location: Oklahoma
Age: 28
Posts: 470
Trader Rating: (10)
Javi802 is an unknown quantity at this point
Feedback Score: 10 reviews
So i was reading on open and closed loop and I'm wondering if my car stays in open loop for some reason. That is until i shut it off.

My o2 sensor also does some funky things at idle. Ive read that it should be fluctuating at idle.
Mine will fluctuate some, but then stay set on the rich side and stop fluctuating. It'd intermittent though.

I ordered an o2 sensor. Figured it wouldn't hurt to change it out either way.
Javi802 is offline   Reply With Quote
Old 12-04-2014, 08:39 AM   #3
vipergtsr1000hp
Zilvia Junkie
 
Join Date: Apr 2010
Location: dirty south
Posts: 307
Trader Rating: (2)
vipergtsr1000hp is an unknown quantity at this point
Feedback Score: 2 reviews
had a similar problem. it turned to be a bad fpr though.
vipergtsr1000hp is offline   Reply With Quote
Old 12-04-2014, 02:09 PM   #4
cotbu
Post Whore!
 
cotbu's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: DE
Posts: 3,312
Trader Rating: (3)
cotbu is just really nicecotbu is just really nicecotbu is just really nicecotbu is just really nicecotbu is just really nicecotbu is just really nicecotbu is just really nicecotbu is just really nicecotbu is just really nicecotbu is just really nice
Feedback Score: 3 reviews
Op, you need to let the temp reach 80c to be considered warmed up. That's about 176f at that time the 02 signal should fluctuate about 10 in 5sec. Don't quote that.

Now after your warmed up and the 02sig has been caught by the ecu then the afr should be 14.5-15.2 at idle. If you are richer or leaner? You may need a return or do some more diagnosing.

I would also verify that timing, and
re-sync as well.

Sent from my Slightly Tuned Note 4!!!
__________________

LoverTechnologies "Half Broken Things!"
cotbu is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 02:47 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
vB.Sponsors
Copyright © 1998 - 2019, Zilvia.net™