Zilvia.net Forums | Nissan 240SX (Silvia) and Z (Fairlady) Car Forum

Go Back   Zilvia.net Forums | Nissan 240SX (Silvia) and Z (Fairlady) Car Forum > General > Tech Talk > Engine Tech

Engine Tech Technical discussion related to all relevant engines such as KA, SR, RB, CA, 2JZ , L24/26/28, VG, VQ, and LSx series.


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 02-25-2012, 08:29 PM   #1
run_jdm_nismoS14
 
Join Date: Feb 2012
Location: t-town
Age: 35
Posts: 3
Trader Rating: (0)
run_jdm_nismoS14 is an unknown quantity at this point
Feedback Score: 0 reviews
sr20det problems?

i have a 98 s14 sr20det blacktop, my air/fuel idles at 15.8-16.5 and it spits black smoke and sputters like crazy iv dropped im boosting only 7 pounds right now till i figure out im problem.. i did have it at 15psi and it would sputter and shit all over its self and boost and then fuel cut.. i put a 255lph and no difference... iv been told it was my maf but just looking for a good appion.. im new to the sr20det world so any help or advise would work
run_jdm_nismoS14 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Old 02-29-2012, 10:36 PM   #2
Jameskork
 
Join Date: Jan 2012
Location: LINY
Age: 35
Posts: 38
Trader Rating: (0)
Jameskork is an unknown quantity at this point
Feedback Score: 0 reviews
I'd definitely say try changing out the maf, sounds like its maxing out
Jameskork is offline   Reply With Quote
Old 02-29-2012, 10:45 PM   #3
AsleepAltima
Zilvia Addict
 
AsleepAltima's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Ontario, Ca
Age: 49
Posts: 667
Trader Rating: (8)
AsleepAltima has a spectacular aura aboutAsleepAltima has a spectacular aura aboutAsleepAltima has a spectacular aura aboutAsleepAltima has a spectacular aura aboutAsleepAltima has a spectacular aura aboutAsleepAltima has a spectacular aura about
Feedback Score: 8 reviews
let it idle for a few minutes if possible and then immediately pull the plugs - see if one is covered in fuel. im betting on bad fuel injector seals.
AsleepAltima is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2012, 02:49 PM   #4
waste_of_space
Zilvia Addict
 
Join Date: Sep 2009
Location: Fort Walton Beach, FL
Posts: 657
Trader Rating: (22)
waste_of_space is an unknown quantity at this point
Feedback Score: 22 reviews
Quote:
Originally Posted by AsleepAltima View Post
let it idle for a few minutes if possible and then immediately pull the plugs - see if one is covered in fuel. im betting on bad fuel injector seals.
You can check your injector o-rings without firing up the car.
Unbolt your fuel rail, then put your car in the "on" positon (not cranking, just in the on position so your fuel pump primes)
If your lower o-rings are bad you'll see fuel spraying out from the rail. If you don't see any fuel, then your lower injector o-rings are fine.
waste_of_space is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2012, 03:11 PM   #5
Hoffman5982
Nissanaholic!
 
Hoffman5982's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Definitely NOT FL....
Age: 31
Posts: 2,497
Trader Rating: (25)
Hoffman5982 is just really niceHoffman5982 is just really niceHoffman5982 is just really niceHoffman5982 is just really niceHoffman5982 is just really niceHoffman5982 is just really niceHoffman5982 is just really niceHoffman5982 is just really niceHoffman5982 is just really niceHoffman5982 is just really nice
Feedback Score: 25 reviews
MAF could be bad. Pick some MAF spray up for a couple of bucks and see if cleaning it helps. Also, as waste_of_space said, definitely check your injectors. One of mine was leaking but it was because of the pintle cap(cap on the very end) and it was also stuck open.
__________________
Hoffman5982 is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 02:20 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2023, vBulletin Solutions Inc.
vB.Sponsors
Copyright ? 1998 - 2022, Zilvia.net