Zilvia.net Forums | Nissan 240SX (Silvia) and Z (Fairlady) Car Forum

Go Back   Zilvia.net Forums | Nissan 240SX (Silvia) and Z (Fairlady) Car Forum > General > Tech Talk

Tech Talk Technical Discussion About The Nissan 240SX and Nissan Z Cars


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 05-03-2010, 01:06 PM   #1
Schassis707
Zilvia Addict
 
Schassis707's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: vacaville,CA
Posts: 822
Trader Rating: (18)
Schassis707 is an unknown quantity at this point
Feedback Score: 18 reviews
Ka24de problem

My coupe has been running like crap lately and I've seriously been searching and searching and trying to fix the car... The car has hesitation and bogging... A rough idle and seems like a misfire type.. Also I'm running rich

Here us a list of what I have checked so far..:
adjusted and replaced tps
new plugs
cap
rotor
timing is right
cam timing is right
cleaned maf, checked maf and still good
resitance on maf is good
replaced and cleaned injectors
cleaned grounds..

Please help it's really getting old trying to fix the problem.. It will run hella good sometime than run like complete shit the next...

Also I had bosche platinum 2 plugs and I went back to NHL and it started to run worse so I'm kinda leaning towards it being the wires as it not getting enough spark... Could thus also be a result of bad coil??
__________________
Quote:
Originally Posted by eddieflo View Post
use paint colors from other vehicles on your 240 too bolts right on
Schassis707 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Old 05-03-2010, 01:22 PM   #2
240_chuki
Leaky Injector
 
Join Date: May 2009
Location: Madera, Ca
Age: 33
Posts: 64
Trader Rating: (0)
240_chuki is an unknown quantity at this point
Feedback Score: 0 reviews
I ran into a similar problem too, and i was told to mess with/adjust the Idle screw until it idled correctly. I dont know if this will help, but just something to look at.
240_chuki is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2010, 01:31 PM   #3
Iron_Zenki
Zilvia Junkie
 
Iron_Zenki's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Murrieta
Age: 31
Posts: 360
Trader Rating: (5)
Iron_Zenki is an unknown quantity at this point
Feedback Score: 5 reviews
Mmmmmmmmaaaaaaaaaaaaaaaafffffffffffffff!!!!!!!!!!! !!!!
__________________
Quote:
Originally Posted by handinpants View Post
anyways,watch out for stupid people driving hondas
Iron_Zenki is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2010, 01:34 PM   #4
Iron_Zenki
Zilvia Junkie
 
Iron_Zenki's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Murrieta
Age: 31
Posts: 360
Trader Rating: (5)
Iron_Zenki is an unknown quantity at this point
Feedback Score: 5 reviews
lol try your MAF its most likely that
__________________
Quote:
Originally Posted by handinpants View Post
anyways,watch out for stupid people driving hondas
Iron_Zenki is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2010, 01:38 PM   #5
Schassis707
Zilvia Addict
 
Schassis707's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: vacaville,CA
Posts: 822
Trader Rating: (18)
Schassis707 is an unknown quantity at this point
Feedback Score: 18 reviews
I've already tried the maf..
__________________
Quote:
Originally Posted by eddieflo View Post
use paint colors from other vehicles on your 240 too bolts right on
Schassis707 is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2010, 05:39 PM   #6
tinys s14
Zilvia FREAK!
 
tinys s14's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Queens, NY
Age: 30
Posts: 1,030
Trader Rating: (12)
tinys s14 is making his/her stupidity well-knowntinys s14 is making his/her stupidity well-knowntinys s14 is making his/her stupidity well-knowntinys s14 is making his/her stupidity well-knowntinys s14 is making his/her stupidity well-known
Feedback Score: 12 reviews
look for broken wires on maf had a similar problem 2 yrs ago n my maf wire was broken
__________________
tinys s14 is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2010, 01:59 PM   #7
Schassis707
Zilvia Addict
 
Schassis707's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: vacaville,CA
Posts: 822
Trader Rating: (18)
Schassis707 is an unknown quantity at this point
Feedback Score: 18 reviews
Yea I'll check for that... Also Im using The platinum 2 plugs again as it runs better with them... Could this mean a spark issue
__________________
Quote:
Originally Posted by eddieflo View Post
use paint colors from other vehicles on your 240 too bolts right on
Schassis707 is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 09:01 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
vB.Sponsors
Copyright © 1998 - 2019, Zilvia.net™