Zilvia.net Forums | Nissan 240SX (Silvia) and Z (Fairlady) Car Forum

Go Back   Zilvia.net Forums | Nissan 240SX (Silvia) and Z (Fairlady) Car Forum > General > Tech Talk > S Chassis

S Chassis Technical discussion related to the S Chassis such as the S12, S13, S14, and S15.


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 12-16-2018, 06:39 PM   #1
Cocacolito3
 
Join Date: Dec 2018
Location: Vancouver
Posts: 1
Trader Rating: (0)
Cocacolito3 is an unknown quantity at this point
Feedback Score: 0 reviews
S13 - low rpm idle troubleshooting

Hello,

This is my first post. I recently bought a 91 240sx SE (KA24DE) as a daily driver and project for restoration. (October 2018) Previous owner was a construction worker so the car was pretty gross however itís been cleaned up. I took the vehicle to my local dealership, when I purchased it, for a thorough inspection/dyagnistics check up and everything was mechanically sound - no lights or engine defaults. Just minor worn suspension and some leaks that was fixed with oil additive as sealer. Iím mechanically sound but I prefer to get a second opinion with technicians as this is 25 year old car and donít have the time to do everything myself.

I drive a fair distance to work everyday on the highway so I believe my engine is getting pushed harder than it has been and some wear will begin showing symptoms for future problems like the one Iím about to discuss ...

On Friday night I noticed my car started at a very low rpm (200-500) so I test drove it and found it would just idle like this or when Iíd come to a stop light when applying the brakes. My lights and blower are fine just vaulters a little if Iím taking off the clutch into gear at low speeds or stationary and it wonít stall.

Iíve read a couple threads already and it seems to be one of these parts that could need a replacement:

-coolant temp. sensor
-timing off
-slag buildup inside throttle body
-vacuum leaks
-MAF sensor
-fuel injectors / fuel filter

Any input would be appreciated on how to go about it or if thereís anything else I havenít researched, I am aware this is one of the more common problems for the S13 KA24DE and would like to resolve it ASAP - Thanks
Cocacolito3 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Bookmarks

Tags
240 240sx s13, idle issue, intake, ka24de


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 11:50 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
vB.Sponsors
Copyright © 1998 - 2019, Zilvia.netô