Zilvia.net Forums | Nissan 240SX (Silvia) and Z (Fairlady) Car Forum

Go Back   Zilvia.net Forums | Nissan 240SX (Silvia) and Z (Fairlady) Car Forum > Local / Regional / National > USA > South Western States

South Western States Arizona, California, Hawaii, and Nevada.


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 02-05-2020, 03:46 PM   #1
rosssk
 
Join Date: Jan 2020
Location: California
Age: 20
Posts: 10
Trader Rating: (0)
rosssk is an unknown quantity at this point
Feedback Score: 0 reviews
Fresno, ca

anyone located in the fresno, ca area that can help me with my car? i’m not that experienced with 240s, recently the car has stopped going into gear, i’ve replaced the slave and master, deleted the damper box, nothing worked. before i drop the trans and look at the clutch and pressure plate i’d like another set of eyes to maybe see if they can find issue. i’m at a standstill.


Sent from my iPhone using Tapatalk
rosssk is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Old 02-05-2020, 05:17 PM   #2
[240sx]
Zilvia Addict
 
Join Date: Oct 2013
Location: Highdesert
Posts: 828
Trader Rating: (1)
[240sx] has a reputation beyond repute[240sx] has a reputation beyond repute[240sx] has a reputation beyond repute[240sx] has a reputation beyond repute[240sx] has a reputation beyond repute[240sx] has a reputation beyond repute[240sx] has a reputation beyond repute[240sx] has a reputation beyond repute[240sx] has a reputation beyond repute[240sx] has a reputation beyond repute[240sx] has a reputation beyond repute
Feedback Score: 1 reviews
This thread really should have been a post on the small question's thread, or at least in the regional section.

https://r.tapatalk.com/shareLink/top...ink_source=app

That said. Does it atleast go into gear when with the engine off?

Sent from my SM-G970U using Tapatalk
[240sx] is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2020, 05:18 PM   #3
rosssk
 
Join Date: Jan 2020
Location: California
Age: 20
Posts: 10
Trader Rating: (0)
rosssk is an unknown quantity at this point
Feedback Score: 0 reviews
yes it does


Sent from my iPhone using Tapatalk
rosssk is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2020, 05:19 PM   #4
[240sx]
Zilvia Addict
 
Join Date: Oct 2013
Location: Highdesert
Posts: 828
Trader Rating: (1)
[240sx] has a reputation beyond repute[240sx] has a reputation beyond repute[240sx] has a reputation beyond repute[240sx] has a reputation beyond repute[240sx] has a reputation beyond repute[240sx] has a reputation beyond repute[240sx] has a reputation beyond repute[240sx] has a reputation beyond repute[240sx] has a reputation beyond repute[240sx] has a reputation beyond repute[240sx] has a reputation beyond repute
Feedback Score: 1 reviews
So what's it do when the engine's running?

Sent from my SM-G970U using Tapatalk
[240sx] is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2020, 05:24 PM   #5
rosssk
 
Join Date: Jan 2020
Location: California
Age: 20
Posts: 10
Trader Rating: (0)
rosssk is an unknown quantity at this point
Feedback Score: 0 reviews
it doesn’t go into gear at all when the car is running


Sent from my iPhone using Tapatalk
rosssk is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2020, 05:34 PM   #6
[240sx]
Zilvia Addict
 
Join Date: Oct 2013
Location: Highdesert
Posts: 828
Trader Rating: (1)
[240sx] has a reputation beyond repute[240sx] has a reputation beyond repute[240sx] has a reputation beyond repute[240sx] has a reputation beyond repute[240sx] has a reputation beyond repute[240sx] has a reputation beyond repute[240sx] has a reputation beyond repute[240sx] has a reputation beyond repute[240sx] has a reputation beyond repute[240sx] has a reputation beyond repute[240sx] has a reputation beyond repute
Feedback Score: 1 reviews
Iike there's a blockage/ obstruction?

Have you tried starting it while IN GEAR?

You're not giving much to go off of.

Sent from my SM-G970U using Tapatalk
[240sx] is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2020, 05:36 PM   #7
Coupes_FTW
Leaky Injector
 
Coupes_FTW's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Beaverton
Posts: 100
Trader Rating: (2)
Coupes_FTW is making a name for him/her selfCoupes_FTW is making a name for him/her self
Feedback Score: 2 reviews
Was driving in the fucked 101 coming back from SF once and heard some noises in the trans. once i got to a stop the car wouldn't go into gear. turned the car off, it would go into gear. ended up putting the car in 1st gear, turned the car on to get it going and made it all the way home 5 or so miles in first gear. the pressure plate fucked itself, a couple of fingers off the plate flew off, it seized the assembly.

Not sure if that's your problem, but if you've bled the system and can see the clutch fork engaging when you push the pedal then it's not the hydraulics.
Coupes_FTW is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2020, 06:02 PM   #8
s13 @ fullboost
Spirit Of Ecstasy
 
s13 @ fullboost's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Simi Valley, CA
Posts: 2,528
Trader Rating: (15)
s13 @ fullboost is close to perfections13 @ fullboost is close to perfections13 @ fullboost is close to perfections13 @ fullboost is close to perfections13 @ fullboost is close to perfections13 @ fullboost is close to perfections13 @ fullboost is close to perfections13 @ fullboost is close to perfections13 @ fullboost is close to perfections13 @ fullboost is close to perfections13 @ fullboost is close to perfection
Feedback Score: 15 reviews
Send a message via AIM to s13 @ fullboost
Have you tried 2nd? I would do as stated above and verify the slave is working when the clutch pedal is engaged.
__________________
s13 @ fullboost is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2020, 06:13 PM   #9
[240sx]
Zilvia Addict
 
Join Date: Oct 2013
Location: Highdesert
Posts: 828
Trader Rating: (1)
[240sx] has a reputation beyond repute[240sx] has a reputation beyond repute[240sx] has a reputation beyond repute[240sx] has a reputation beyond repute[240sx] has a reputation beyond repute[240sx] has a reputation beyond repute[240sx] has a reputation beyond repute[240sx] has a reputation beyond repute[240sx] has a reputation beyond repute[240sx] has a reputation beyond repute[240sx] has a reputation beyond repute
Feedback Score: 1 reviews
Quote:
Originally Posted by Coupes_FTW View Post
Was driving in the fucked 101 coming back from SF once and heard some noises in the trans. once i got to a stop the car wouldn't go into gear. turned the car off, it would go into gear. ended up putting the car in 1st gear, turned the car on to get it going and made it all the way home 5 or so miles in first gear. the pressure plate fucked itself, a couple of fingers off the plate flew off, it seized the assembly.
This is what I was getting too. One of the disk's dampener spring on my clutch broke off while stopped at a light, and would only go in gear w/ the engine off. If I started it while in gear (clutch in), it would make a terrible grind & rattle, but it moved. Drove it off the road that way. Dropped the trans, replaced the clutch.. and all was well again.



Sent from my SM-G970U using Tapatalk
[240sx] is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 06:03 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
vB.Sponsors
Copyright © 1998 - 2019, Zilvia.net™