Zilvia.net Forums | Nissan 240SX (Silvia) and Z (Fairlady) Car Forum

Go Back   Zilvia.net Forums | Nissan 240SX (Silvia) and Z (Fairlady) Car Forum > General > Tech Talk

Tech Talk Technical Discussion About The Nissan 240SX and Nissan Z Cars


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 07-15-2022, 04:59 PM   #31
brndck
Premium Member
 
brndck's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: torrance, ca
Age: 40
Posts: 12,606
Trader Rating: (130)
brndck is close to perfectionbrndck is close to perfectionbrndck is close to perfectionbrndck is close to perfectionbrndck is close to perfectionbrndck is close to perfectionbrndck is close to perfectionbrndck is close to perfectionbrndck is close to perfectionbrndck is close to perfectionbrndck is close to perfection
Feedback Score: 130 reviews
Send a message via AIM to brndck
Quote:
Originally Posted by TheVinylKingz View Post
Update: forgot to mention the ECU is throwing code 11,12,13. From my research I?ve seen people say the timing on the SR should be 15, others say different.

Is this correct?
Also can I check timing by simply aiming the timing gun at the ?crank case pin??, or do I need to reposition at TDC before checking my timing?


Weird how CTS is throwing a code and I just installed a new one, including an Orilley SOHC Ka24e Maf

11 - Camshaft Position Sensor
12 - Air Flow Meter
13 - Coolant Temperature Sensor
which coolant temp sensor did you replace? there are two. one for the instrument cluster and one for the ecu

ALSO, if you had the key on while replacing those sensors, that may have triggered the code since it would have seen the circuit go open.
__________________

http://outslidersandsmokeproduce.blogspot.com/
Quote:
Originally Posted by Mannykiller View Post
it'll fit JANK.. and no one likes Jank except Broke ass zilvians.
brndck is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Old 07-15-2022, 06:17 PM   #32
TheVinylKingz
Leaky Injector
 
TheVinylKingz's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: Los Angeles
Posts: 82
Trader Rating: (0)
TheVinylKingz has a spectacular aura aboutTheVinylKingz has a spectacular aura aboutTheVinylKingz has a spectacular aura aboutTheVinylKingz has a spectacular aura aboutTheVinylKingz has a spectacular aura aboutTheVinylKingz has a spectacular aura about
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by brndck View Post
which coolant temp sensor did you replace? there are two. one for the instrument cluster and one for the ecu

ALSO, if you had the key on while replacing those sensors, that may have triggered the code since it would have seen the circuit go open.
I replaced the coolant temp sensor that sends the signal to the ECU. I didn?t have key on the ignition turned on.
__________________
S13 SR, S14 KA
TheVinylKingz is offline   Reply With Quote
Old 08-18-2022, 02:29 AM   #33
TheVinylKingz
Leaky Injector
 
TheVinylKingz's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: Los Angeles
Posts: 82
Trader Rating: (0)
TheVinylKingz has a spectacular aura aboutTheVinylKingz has a spectacular aura aboutTheVinylKingz has a spectacular aura aboutTheVinylKingz has a spectacular aura aboutTheVinylKingz has a spectacular aura aboutTheVinylKingz has a spectacular aura about
Feedback Score: 0 reviews
Update !!!! After countless hours testing voltage, and researching. I decided to take it 1 more step further and bought a brand new CAS.

SR started right up, ran it, shut off turned on and so far so good !! Back in business
__________________
S13 SR, S14 KA
TheVinylKingz is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
sr20 240 s13 sr20det


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 10:22 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions Inc.
vB.Sponsors
Copyright ? 1998 - 2022, Zilvia.net