Zilvia.net Forums | Nissan 240SX (Silvia) and Z (Fairlady) Car Forum

Go Back   Zilvia.net Forums | Nissan 240SX (Silvia) and Z (Fairlady) Car Forum > General > Tech Talk

Tech Talk Technical Discussion About The Nissan 240SX and Nissan Z Cars


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 07-08-2019, 09:51 PM   #1
kkmecham88
 
Join Date: Jul 2019
Location: utah
Age: 18
Posts: 8
Trader Rating: (0)
kkmecham88 is an unknown quantity at this point
Feedback Score: 0 reviews
s13 s13 240sx wiring

i just bought an s13, most of the gauge cluster doesnt work so i decided to use a simple circuit tester and test all the plugs hardly any of them lit up. idk if im doing something wrong or if my car is having some really bad wiring issues
kkmecham88 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Old 07-09-2019, 08:17 AM   #2
brndck
Premium Member
 
brndck's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: torrance, ca
Age: 37
Posts: 11,650
Trader Rating: (125)
brndck is close to perfectionbrndck is close to perfectionbrndck is close to perfectionbrndck is close to perfectionbrndck is close to perfectionbrndck is close to perfectionbrndck is close to perfectionbrndck is close to perfectionbrndck is close to perfectionbrndck is close to perfectionbrndck is close to perfection
Feedback Score: 125 reviews
Send a message via AIM to brndck
ok, so bust out the wiring diagrams and start tracing power. the PCB (printed circuit board) does break on s13 clusters from what I've seen, but its easy to repair the breaks
list out exactly what DOES and what DOESN'T work on your cluster. if you're just talking about the illumination for the cluster, its a very different story than if the speedo or tach or temp gauge don't work

is it HUD or regular?
__________________

http://outslidersandsmokeproduce.blogspot.com/
Quote:
Originally Posted by Mannykiller View Post
it'll fit JANK.. and no one likes Jank except Broke ass zilvians.
brndck is online now   Reply With Quote
Old 07-09-2019, 08:29 AM   #3
kkmecham88
 
Join Date: Jul 2019
Location: utah
Age: 18
Posts: 8
Trader Rating: (0)
kkmecham88 is an unknown quantity at this point
Feedback Score: 0 reviews
Itís a regular cluster

The tach and the temp donít work, Iím pretty sure the gas gauge is reading wrong and Iím not sure about the speedometer. All the lights light up as well.

I traced the wires all the way to the ecu and checked it and they still werenít lighting up
kkmecham88 is offline   Reply With Quote
Old 07-09-2019, 11:35 AM   #4
brndck
Premium Member
 
brndck's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: torrance, ca
Age: 37
Posts: 11,650
Trader Rating: (125)
brndck is close to perfectionbrndck is close to perfectionbrndck is close to perfectionbrndck is close to perfectionbrndck is close to perfectionbrndck is close to perfectionbrndck is close to perfectionbrndck is close to perfectionbrndck is close to perfectionbrndck is close to perfectionbrndck is close to perfection
Feedback Score: 125 reviews
Send a message via AIM to brndck
https://nicoclub.com/FSM/240sx/1991-1994_general/
this is the FSM for s13 1991-1994
it has the answers you seek
__________________

http://outslidersandsmokeproduce.blogspot.com/
Quote:
Originally Posted by Mannykiller View Post
it'll fit JANK.. and no one likes Jank except Broke ass zilvians.
brndck is online now   Reply With Quote
Old 07-13-2019, 11:54 AM   #5
kkmecham88
 
Join Date: Jul 2019
Location: utah
Age: 18
Posts: 8
Trader Rating: (0)
kkmecham88 is an unknown quantity at this point
Feedback Score: 0 reviews
Checked every plug on the cluster with an volt checker nothing is getting power except for the indicator lights I’m not sure were to go from here I’m not good with wiring at all
kkmecham88 is offline   Reply With Quote
Old 07-13-2019, 12:05 PM   #6
kkmecham88
 
Join Date: Jul 2019
Location: utah
Age: 18
Posts: 8
Trader Rating: (0)
kkmecham88 is an unknown quantity at this point
Feedback Score: 0 reviews
I can’t read the diagram very well I don’t know where to trace the wires
kkmecham88 is offline   Reply With Quote
Old 07-15-2019, 08:19 AM   #7
brndck
Premium Member
 
brndck's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: torrance, ca
Age: 37
Posts: 11,650
Trader Rating: (125)
brndck is close to perfectionbrndck is close to perfectionbrndck is close to perfectionbrndck is close to perfectionbrndck is close to perfectionbrndck is close to perfectionbrndck is close to perfectionbrndck is close to perfectionbrndck is close to perfectionbrndck is close to perfectionbrndck is close to perfection
Feedback Score: 125 reviews
Send a message via AIM to brndck
Quote:
Originally Posted by kkmecham88 View Post
I canít read the diagram very well I donít know where to trace the wires
Itís just a drawing with lines. Trace it from one end of the line to the other and it will tell you where the circuit begins and ends.

We canít really read it FOR you, I mean unless you wanna come over and sit on my lap, Iíll read it to you before bedtime. Would you like a warm glass of milk and a goodnight kiss on the forehead too?
__________________

http://outslidersandsmokeproduce.blogspot.com/
Quote:
Originally Posted by Mannykiller View Post
it'll fit JANK.. and no one likes Jank except Broke ass zilvians.
brndck is online now   Reply With Quote
Old 07-15-2019, 01:55 PM   #8
Mikester
Nissanaholic!
 
Mikester's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Kathleen, GA
Age: 48
Posts: 1,925
Trader Rating: (0)
Mikester is a well-known jackass
Feedback Score: 0 reviews
Reading wiring diagrams seems really hard at first, but like mentioned above, it’s just lines. For more complex diagrams: Print them & get some different color highlighters. Trace each line from connection to connection in a different color. Maybe do some research on how read them. With an older car, these things are good to learn. Also note, only certain lines will have power on them, others will be grounds. Others yet will only show power when the right conditions are met.

My $.02: S-chassis clusters are old & crap out, but they are cheap and easy to replace. If testing each connection from point to point is too daunting, just swap a different cluster in and see what happens. Worse case scenario, the problem will be the same.

Mike
__________________
Mikester is offline   Reply With Quote
Old 07-20-2019, 03:09 PM   #9
kkmecham88
 
Join Date: Jul 2019
Location: utah
Age: 18
Posts: 8
Trader Rating: (0)
kkmecham88 is an unknown quantity at this point
Feedback Score: 0 reviews
can a bad ground make it so the wires dont have power
kkmecham88 is offline   Reply With Quote
Old 07-21-2019, 01:34 AM   #10
brndck
Premium Member
 
brndck's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: torrance, ca
Age: 37
Posts: 11,650
Trader Rating: (125)
brndck is close to perfectionbrndck is close to perfectionbrndck is close to perfectionbrndck is close to perfectionbrndck is close to perfectionbrndck is close to perfectionbrndck is close to perfectionbrndck is close to perfectionbrndck is close to perfectionbrndck is close to perfectionbrndck is close to perfection
Feedback Score: 125 reviews
Send a message via AIM to brndck
Quote:
Originally Posted by kkmecham88 View Post
can a bad ground make it so the wires dont have power
If you have no ground you canít complete a circuit.

Thatís why there are multiple grounds throughout the car.

Generally speaking, the more grounds, the better.
__________________

http://outslidersandsmokeproduce.blogspot.com/
Quote:
Originally Posted by Mannykiller View Post
it'll fit JANK.. and no one likes Jank except Broke ass zilvians.
brndck is online now   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
s13, wiring


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 11:10 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
vB.Sponsors
Copyright © 1998 - 2019, Zilvia.netô