Zilvia.net Forums | Nissan 240SX (Silvia) and Z (Fairlady) Car Forum

Go Back   Zilvia.net Forums | Nissan 240SX (Silvia) and Z (Fairlady) Car Forum > General > Tech Talk

Tech Talk Technical Discussion About The Nissan 240SX and Nissan Z Cars


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 01-16-2012, 06:53 PM   #1
AndyG
Leaky Injector
 
AndyG's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: GA
Age: 29
Posts: 116
Trader Rating: (0)
AndyG is an unknown quantity at this point
Feedback Score: 0 reviews
wierd power problem

Today when i was driving home my 240 was running with really slow acceleration and low power then all of a sudden when i started to go at a green light, i felt like the engine woke up and i had great throtle response and great power. eventially, i felt that the power was back down again..
i checked the tps and it reads .4 ohm to 6 ohms at WOT. i cannot figure out why it is underpowered and sometimes is not. this is the first time that it has been driven in almost a year. i put fuel injector cleaner and fresh gas in it.. does anyone know what is wrong?????
__________________
-Andy
AndyG is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Old 01-16-2012, 07:49 PM   #2
AndyG
Leaky Injector
 
AndyG's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: GA
Age: 29
Posts: 116
Trader Rating: (0)
AndyG is an unknown quantity at this point
Feedback Score: 0 reviews
buuummmppp.
__________________
-Andy
AndyG is offline   Reply With Quote
Old 01-17-2012, 11:02 AM   #3
AndyG
Leaky Injector
 
AndyG's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: GA
Age: 29
Posts: 116
Trader Rating: (0)
AndyG is an unknown quantity at this point
Feedback Score: 0 reviews
Anybody?????
__________________
-Andy
AndyG is offline   Reply With Quote
Old 01-18-2012, 11:43 PM   #4
AndyG
Leaky Injector
 
AndyG's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: GA
Age: 29
Posts: 116
Trader Rating: (0)
AndyG is an unknown quantity at this point
Feedback Score: 0 reviews
Well i got a stock fuel pump out of a 91 dohc and i will switch it to see if that improves... i have already replaced the injectors, fuel filter, and the spark plugs. Like i said earlier.. the gas in the tank is new gas mixed with like 8 month old gas. can you guys think of what else my low power is coming from?
__________________
-Andy
AndyG is offline   Reply With Quote
Old 01-18-2012, 11:49 PM   #5
c_mancuyas8
Zilvia Junkie
 
c_mancuyas8's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: greenwood s.c.
Age: 36
Posts: 461
Trader Rating: (12)
c_mancuyas8 is an unknown quantity at this point
Feedback Score: 12 reviews
These things you are replacing are they new? Bc if they are not theres a possibility they may not be good as well. Is it sputtering like a miss? If so you might look into plugs distributor cap rotor....
__________________
c_mancuyas8 is offline   Reply With Quote
Old 01-18-2012, 11:51 PM   #6
AndyG
Leaky Injector
 
AndyG's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: GA
Age: 29
Posts: 116
Trader Rating: (0)
AndyG is an unknown quantity at this point
Feedback Score: 0 reviews
yes they are new.. when i got the car it was missfiring on two cylinders but i fixed them... they were cracked injectors.. now i just have the freaking low power in the low to mid rpms.
__________________
-Andy
AndyG is offline   Reply With Quote
Old 01-19-2012, 12:06 AM   #7
c_mancuyas8
Zilvia Junkie
 
c_mancuyas8's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: greenwood s.c.
Age: 36
Posts: 461
Trader Rating: (12)
c_mancuyas8 is an unknown quantity at this point
Feedback Score: 12 reviews
Is it reving past 2500? Have you checked your plugs wires coil dist cap or rotor?
__________________
c_mancuyas8 is offline   Reply With Quote
Old 01-19-2012, 12:10 AM   #8
cbcm2435
Zilvia Junkie
 
cbcm2435's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: Illinois
Age: 30
Posts: 351
Trader Rating: (0)
cbcm2435 is an unknown quantity at this point
Feedback Score: 0 reviews
have you checked your cat if you have one?
cbcm2435 is offline   Reply With Quote
Old 01-19-2012, 12:10 AM   #9
AndyG
Leaky Injector
 
AndyG's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: GA
Age: 29
Posts: 116
Trader Rating: (0)
AndyG is an unknown quantity at this point
Feedback Score: 0 reviews
yes it is.. i also cleaned the maf with maf cleaner and the wires are all good...same with the cap. whats weird is when i was driving it the other day i just shifted and it pulled hard and felt good then a couple mins later it was sluggish. that makes me wonder about the old gas not burning right... i dont know what to do next if it isnt the pump.
__________________
-Andy
AndyG is offline   Reply With Quote
Old 01-19-2012, 12:12 AM   #10
c_mancuyas8
Zilvia Junkie
 
c_mancuyas8's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: greenwood s.c.
Age: 36
Posts: 461
Trader Rating: (12)
c_mancuyas8 is an unknown quantity at this point
Feedback Score: 12 reviews
So you have changed you old ignition components?
__________________
c_mancuyas8 is offline   Reply With Quote
Old 01-19-2012, 12:18 AM   #11
AndyG
Leaky Injector
 
AndyG's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: GA
Age: 29
Posts: 116
Trader Rating: (0)
AndyG is an unknown quantity at this point
Feedback Score: 0 reviews
no but the previous owner said they were relatively new...
__________________
-Andy
AndyG is offline   Reply With Quote
Old 01-19-2012, 12:21 AM   #12
c_mancuyas8
Zilvia Junkie
 
c_mancuyas8's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: greenwood s.c.
Age: 36
Posts: 461
Trader Rating: (12)
c_mancuyas8 is an unknown quantity at this point
Feedback Score: 12 reviews
haha so they say if I were you id at least check them out at most youll only pay $40 for new plugs dist cap and rotor and even if it doesnt work it never hurts to be sure
__________________
c_mancuyas8 is offline   Reply With Quote
Old 01-19-2012, 12:24 AM   #13
AndyG
Leaky Injector
 
AndyG's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: GA
Age: 29
Posts: 116
Trader Rating: (0)
AndyG is an unknown quantity at this point
Feedback Score: 0 reviews
ya thats true. would that effect the perfomance that bad though? i mean it idles smooth...it is just like the power is cut in half.. like i could barely keep up with an old civic.
__________________
-Andy
AndyG is offline   Reply With Quote
Old 01-19-2012, 12:35 AM   #14
c_mancuyas8
Zilvia Junkie
 
c_mancuyas8's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: greenwood s.c.
Age: 36
Posts: 461
Trader Rating: (12)
c_mancuyas8 is an unknown quantity at this point
Feedback Score: 12 reviews
You have no idea lol. I just changed all of mine and it is running so much better. Although my problem was a bit different than yours. Have you ever heard of ignition re-wire? I did that as well and my throttle response is alot smoother now. Hers the link below if not. If you're not a member of ka-t.org I suggest you go check it out there's tons of great info in there.

KA-T.org - The Home of 1000+ whp/7 sec Turbo KA's
__________________
c_mancuyas8 is offline   Reply With Quote
Old 01-19-2012, 12:38 AM   #15
AndyG
Leaky Injector
 
AndyG's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: GA
Age: 29
Posts: 116
Trader Rating: (0)
AndyG is an unknown quantity at this point
Feedback Score: 0 reviews
Thanks very much! ill try that and see what happens!
__________________
-Andy
AndyG is offline   Reply With Quote
Old 01-19-2012, 12:39 AM   #16
c_mancuyas8
Zilvia Junkie
 
c_mancuyas8's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: greenwood s.c.
Age: 36
Posts: 461
Trader Rating: (12)
c_mancuyas8 is an unknown quantity at this point
Feedback Score: 12 reviews
No prob man I hope you get it fixed. Let us know how it goes.
__________________
c_mancuyas8 is offline   Reply With Quote
Old 01-19-2012, 12:44 AM   #17
AndyG
Leaky Injector
 
AndyG's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: GA
Age: 29
Posts: 116
Trader Rating: (0)
AndyG is an unknown quantity at this point
Feedback Score: 0 reviews
ya definately! i hate when people dont post the solutions to their problems.
__________________
-Andy
AndyG is offline   Reply With Quote
Old 01-19-2012, 07:01 PM   #18
AndyG
Leaky Injector
 
AndyG's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: GA
Age: 29
Posts: 116
Trader Rating: (0)
AndyG is an unknown quantity at this point
Feedback Score: 0 reviews
Update:

So i went to change my fuel pump today and i find this:



And this:




The dickhead i bought the car from didnt put a new o-ring in when he changed the pump. So...WTF do i do now?? is there any way i can save the tank or do i have to now source a tank and a sender???
__________________
-Andy
AndyG is offline   Reply With Quote
Old 01-19-2012, 07:15 PM   #19
c_mancuyas8
Zilvia Junkie
 
c_mancuyas8's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: greenwood s.c.
Age: 36
Posts: 461
Trader Rating: (12)
c_mancuyas8 is an unknown quantity at this point
Feedback Score: 12 reviews
holy crap man! Maybe brake parts cleaner can freshen it up. If not its time to source new one
__________________
c_mancuyas8 is offline   Reply With Quote
Old 01-19-2012, 07:18 PM   #20
AndyG
Leaky Injector
 
AndyG's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: GA
Age: 29
Posts: 116
Trader Rating: (0)
AndyG is an unknown quantity at this point
Feedback Score: 0 reviews
this sucks bad. i am going to have to syphen all the gas out...theres an 89 hatch at the junkyard.. hopefully it has a rust free tank. i cant even find them on the internet for less than 300.
__________________
-Andy
AndyG is offline   Reply With Quote
Old 01-19-2012, 07:20 PM   #21
c_mancuyas8
Zilvia Junkie
 
c_mancuyas8's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: greenwood s.c.
Age: 36
Posts: 461
Trader Rating: (12)
c_mancuyas8 is an unknown quantity at this point
Feedback Score: 12 reviews
maybe brake parts cleaner will work Ive never had this problem. Try searching to see if theres some solutions before buying new

I just googled it and this was first thing might want to try

http://www.mopedarmy.com/wiki/Removi...rom_a_gas_tank
__________________
c_mancuyas8 is offline   Reply With Quote
Old 01-19-2012, 07:22 PM   #22
AndyG
Leaky Injector
 
AndyG's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: GA
Age: 29
Posts: 116
Trader Rating: (0)
AndyG is an unknown quantity at this point
Feedback Score: 0 reviews
ya ill look around thanks... ill post an update soon.
__________________
-Andy
AndyG is offline   Reply With Quote
Old 01-20-2012, 09:34 PM   #23
AndyG
Leaky Injector
 
AndyG's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: GA
Age: 29
Posts: 116
Trader Rating: (0)
AndyG is an unknown quantity at this point
Feedback Score: 0 reviews
Update:

So today i was dropped my tank to clean out all of the rust. First i had to syphen out the full tank of gas that was in it.




look how nasty the gas is:


after syphoning, this is what i was left with:





then i dropped it:



I then went to the car wash to use a high pressure hose:





This is the results from just the water:







On my way home i got 17 gallons of vinegar to put in it:



now i just have to keep it covered for a couple of days:

__________________
-Andy
AndyG is offline   Reply With Quote
Old 01-20-2012, 10:22 PM   #24
rcdad123
Zilvia Addict
 
rcdad123's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: san diego
Posts: 639
Trader Rating: (0)
rcdad123 is an unknown quantity at this point
Feedback Score: 0 reviews
my 89 hatch does the same thing but not very often. it feels like the ignition timing gets retarded for a few seconds and then its fine. lately its been getting harder and harder to start. i might have to do the same thing youre doing. please keep us posted after you drain the vinegar out.
rcdad123 is offline   Reply With Quote
Old 01-20-2012, 10:32 PM   #25
AndyG
Leaky Injector
 
AndyG's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: GA
Age: 29
Posts: 116
Trader Rating: (0)
AndyG is an unknown quantity at this point
Feedback Score: 0 reviews
I will! I hope it will take care of my rust problem.
__________________
-Andy
AndyG is offline   Reply With Quote
Old 01-24-2012, 02:20 PM   #26
riptor
Zilvia Member
 
Join Date: Oct 2006
Location: va beach
Age: 36
Posts: 241
Trader Rating: (2)
riptor is an unknown quantity at this point
Feedback Score: 2 reviews
hey bro how did u syphon out your old gas? i have some really nasty shit in my tank and im goin to need to do the same? like is the gas in the mouth old school syphon the only way to get it done ?
riptor is offline   Reply With Quote
Old 01-24-2012, 06:45 PM   #27
AndyG
Leaky Injector
 
AndyG's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: GA
Age: 29
Posts: 116
Trader Rating: (0)
AndyG is an unknown quantity at this point
Feedback Score: 0 reviews
I used this thing called a shake syphen. you stick it in the tank and shake it and a ball keeps a vacume on the hose so the gas syphens out. it doesnt work that great when the gas is low because air keeps getting in. When i got low i just got a turkey baster and got it out little by little. I didnt want to mouth syphen it anymore after i got a mouth full of gas. haha
__________________
-Andy
AndyG is offline   Reply With Quote
Old 01-24-2012, 06:49 PM   #28
AndyG
Leaky Injector
 
AndyG's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: GA
Age: 29
Posts: 116
Trader Rating: (0)
AndyG is an unknown quantity at this point
Feedback Score: 0 reviews
Update:

The vinegar got a lot of the rust out but there was still a freaking lot left. I was also scared of the tank flash rusting after i hooked everything back up so i said screw it. I went to advance auto to try and source a new tank. They have a cool contract with nationwide junkyards through there "advance aut salvage" program. i got a tank for 98 dollars and it comes in thursday so hopefully this will fix my power issues.
__________________
-Andy
AndyG is offline   Reply With Quote
Old 01-25-2012, 02:42 AM   #29
Croustibat
Nissanaholic!
 
Join Date: Aug 2011
Location: France - Toulouse
Age: 40
Posts: 1,851
Trader Rating: (0)
Croustibat is an unknown quantity at this point
Feedback Score: 0 reviews
It should. Fuel starts to degrade after 2 weeks when it does not move, if it sat for 8 months you can be sure it clogged everything it was in contact with a yellow goo (FPR, fuel rail, injectors, fuel lines, fuel filter, fuel pump and fuel tank). Dont reuse that.
Croustibat is offline   Reply With Quote
Old 01-25-2012, 04:29 AM   #30
Walperstyle
Nissanaholic!
 
Walperstyle's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Alberta, Red Derp
Age: 39
Posts: 1,725
Trader Rating: (0)
Walperstyle is just really niceWalperstyle is just really niceWalperstyle is just really niceWalperstyle is just really niceWalperstyle is just really niceWalperstyle is just really niceWalperstyle is just really niceWalperstyle is just really nice
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via MSN to Walperstyle
I let an old 65 Chrysler sit for a year on 94 octane, and it started and ran fine. Still runs fine today. But that's a carbed car.

I would consider replacing fuel pump, filter, and get the injectors flow tested. Lines are probably fine. Your call... sometimes stuff like this is the perfect excuse to get a fuel cell, and a 400lph pump, etc.
__________________
KA-T ORG-Function over Flush
Walperstyle is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 07:13 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
vB.Sponsors
Copyright © 1998 - 2019, Zilvia.net™