Zilvia.net Forums | Nissan 240SX (Silvia) and Z (Fairlady) Car Forum

Go Back   Zilvia.net Forums | Nissan 240SX (Silvia) and Z (Fairlady) Car Forum > General > Tech Talk > Engine Tech

Engine Tech Technical discussion related to all relevant engines such as KA, SR, RB, CA, 2JZ , L24/26/28, VG, VQ, and LSx series.


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 11-18-2019, 03:35 AM   #1
mkarce
 
Join Date: Nov 2019
Location: Spain
Age: 32
Posts: 2
Trader Rating: (0)
mkarce is an unknown quantity at this point
Feedback Score: 0 reviews
SR My s14 starts in safe mode when the weather is cold

Hi everyone!

I have read you for a long time and I would like to ask for help with a fault that gives my nissan 240sx s14 (SR20det)

Since I bought the cara few years ago, there has always been a fault starting the car in safe mode when the weather it's very cold, specially in winter, turning on the check engine light and I cannot find the reason...

The car in this state, makes very bad combustion and until it does not heat up a little and I turn it off and then on again, the fault does not disappear.

Some symptoms:

On contact with the key, the electric fans are heard to rotate once. Once started the electric fans work without stopping with the engine cold.

The wideband marks about 8.1, 9.0...

Over the time, I have changed several sensors, such as temperature sensors but without much success.

I also have diagnostic programs but with the ECU giving an error I cannot read nothing.

I am very frustrated because I cannot find the fault, any suggestion would greatly appreciate it!

Thank you!!
mkarce is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Old 11-18-2019, 09:59 AM   #2
jedi03
Zilvia FREAK!
 
Join Date: Jul 2008
Location: albuquerque
Posts: 1,540
Trader Rating: (8)
jedi03 is on a distinguished road
Feedback Score: 8 reviews
what error is the ecu giving? have you put it into diag mode to get DTCs?
jedi03 is offline   Reply With Quote
Old 11-18-2019, 10:12 AM   #3
mkarce
 
Join Date: Nov 2019
Location: Spain
Age: 32
Posts: 2
Trader Rating: (0)
mkarce is an unknown quantity at this point
Feedback Score: 0 reviews
The problem is that I can't read nothing from ecu when it's failing. I'm using nissan datascan and conZult for diagnoses and it works well under normal conditions, but not in this ones

I cannot check logs of failures, I don't know if it's because the ecu does not save the logs or because the software is limited...

Thx
mkarce is offline   Reply With Quote
Old 11-25-2019, 09:37 PM   #4
Kingtal0n
Post Whore!
 
Kingtal0n's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: South Florida
Age: 36
Posts: 4,309
Trader Rating: (17)
Kingtal0n is a name known to allKingtal0n is a name known to allKingtal0n is a name known to allKingtal0n is a name known to allKingtal0n is a name known to allKingtal0n is a name known to allKingtal0n is a name known to allKingtal0n is a name known to allKingtal0n is a name known to allKingtal0n is a name known to allKingtal0n is a name known to all
Feedback Score: 17 reviews
Send a message via AIM to Kingtal0n
stuff to try

change the computer
clamp the sensor/maf resistance/voltage values manually
boost leak test
inspect all wiring
add grounds
inspect grounds
check all grounds
etc
Kingtal0n is online now   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
nissan 240sx, s14, sr20det, sr20det 240sx s14


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 08:11 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
vB.Sponsors
Copyright © 1998 - 2019, Zilvia.net™