Zilvia.net Forums | Nissan 240SX (Silvia) and Z (Fairlady) Car Forum

Go Back   Zilvia.net Forums | Nissan 240SX (Silvia) and Z (Fairlady) Car Forum > General > Tech Talk > S Chassis

S Chassis Technical discussion related to the S Chassis such as the S12, S13, S14, and S15.


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 04-20-2015, 10:58 AM   #1
harman.alex
 
Join Date: Oct 2014
Location: Nanaimo, BC, Canada
Posts: 21
Trader Rating: (0)
harman.alex is an unknown quantity at this point
Feedback Score: 0 reviews
S13 Fuel Level Gauge Issues

When i purchased my 89 240 hatch (sr20 blacktop swap - rom tuned ecu etc) it had a "custom" cluster which consisted of a carbon fiber auto meter gas gauge, a wide band, and 1 empty hole. Anyways, got a JDM s13 cluster (for sr20) and went to put it in, i found that the gas level wire (green with blue), low fuel warning (red with black), and +12v (green with silver dots) had been cut to use the aftermarket gas gauge. So i hooked them back up with wire crimps.

The Autometer gas gauge would read from 1/4 tank to 3/4 tank and wasn't accurate.

Now my tach is working on the cluster, backlight is working, speedo is working.

Fuel level and temp are not working...

With the cluster plugged in i have 5.03 volts between the fuel sender wire and chassis ground (car off) and 7. something (running), i added 10L of fuel and it went up to 5.38 (off).

So cluster is plugged in, theyres voltage at the plug but gauge is not working, where should i start.

Regards
harman.alex is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Bookmarks

Tags
240, fuel, gauge, s13, sr20


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 02:20 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
vB.Sponsors
Copyright © 1998 - 2019, Zilvia.net™