PDA

View Full Version : SR20DET Redtop Coolant Pipes


Quiche2192
11-02-2020, 06:16 PM
I'm rebuilding my SR and I've found the coolant pipes to be in really bad shape. I can't find any online. Anyone know what I can do to either fix or replace them? Anyone know where I can find replacements? I've already spoken to someone to replate them, but there's a risk of the sandblaster blowing through the badly corroded parts. Here's an example of what I'm looking for: https://www.efisolutions.com.au/heater-water-pipe-s13-180sx-discontinued

lok
11-02-2020, 07:42 PM
If it's no longer available new, best bet is the WTB section.

Try and have them sandblasted and see if the corrosion is really that bad.

S14rebuild
11-02-2020, 07:55 PM
Wouldnt be that hard to tig a set of pipes up to recreate them.

Quiche2192
11-10-2020, 07:32 PM
Those of you that have bypassed the throttle body and IACV coolant lines, any issues with starting the engine in cold conditions? I'm in the Southeast so I'm not too worried, but I'm still curious. I'm thinking about just getting rid of all the piping and just running the coolant line to the turbo using the mazworx VE water neck

zombiewolf513
11-10-2020, 07:35 PM
the coolant to the TB is for helping engine warmup, not startup. I've never had it hooked up in all sorts of climates. It's fine.

S14rebuild
11-10-2020, 07:49 PM
Those of you that have bypassed the throttle body and IACV coolant lines, any issues with starting the engine in cold conditions? I'm in the Southeast so I'm not too worried, but I'm still curious. I'm thinking about just getting rid of all the piping and just running the coolant line to the turbo using the mazworx VE water neck


I have deleted tb n ivac lines, not 1 issuse

Live in south florida n daily drive the car like that for years

zombiewolf513
11-10-2020, 07:55 PM
you deleted the lines to the iacv? it needs those to function properly at different coolant temps

S14rebuild
11-10-2020, 08:08 PM
you deleted the lines to the iacv? it needs those to function properly at different coolant temps

Yup...never once had any issuses. Idled solid at 900rpm. Every time cold start, hot start 70 degree out. 99degree out. Worked perfect.

I was hesitant todo it. But came across a few threads here and i went for it. Worked good for me

zombiewolf513
11-10-2020, 08:10 PM
good to know

S14rebuild
11-11-2020, 09:59 AM
Helped be declutter the mess of hoses under the intake.

Only have 1 hose there now, running from the side of the head to the back of the thermostat housing. Been convered to -10an line. Should have no leaks or busted hoses again. Looks super clean too

240boosted
05-29-2021, 10:02 PM
Not thread jack but I like one also wish could find one without buying a motor