PDA

View Full Version : Starter motor issues


Bestys15
08-10-2013, 09:55 PM
Hey guys just purchased a s15 a day ago and I'm having starting issues. I turn the key and all I hear is a clicking sound. I thought it may of been a relay so I looked under the bonnet at the starter relay and the spot where the relay goes is completely blank??? Can anybody tell me if this is normal. I thought it may of been a sticky solenoid so I tapped it with a hammer and got a couple slight cranks but then nothing. So I tried push starting it and it fired but died straight away. The battery is fully charged, terminals are tight. This is very confusing :( ill also upload a pic of my under bonnet fuse box
Thanks guys
Besty
http://i1282.photobucket.com/albums/a523/bestys15/04E0EDA5-0FDE-408B-A82F-08E9E31EB878-889-0000007508766935_zps8bdaf8e6.jpg

Bestys15
08-10-2013, 10:02 PM
Also as my car wouldn't crank over my power windows stopped working to, I can wind the passenger side window down an up using the driver side switch, but the drivers side doesn't work neither does the passenger side switch. Wanted to no if this could be related at all?

ThatKidWithTheOnevia
08-11-2013, 10:34 AM
Clicking sounds where? Not the injectors right?

Bestys15
08-11-2013, 11:39 AM
The starter clicking but not cranking

ThatKidWithTheOnevia
08-11-2013, 12:07 PM
I looked at a few pictures on google it looks like there is no starter fuse? Unless he relocated it... Also if you have another car pull the starter fuse and see if it does the same thing

Bestys15
08-12-2013, 12:05 AM
Yea that's what I couldn't understand, ill give that a shot tonight thanks

Bestys15
08-12-2013, 06:29 PM
Took the relay out of my mates soarer, there was nothing no clicking, so I'm guessing the relay in mine must be alright
Buying a brand new starter today $305 :/ so hopfully it's the starter that's stuffed and not something else