PDA

View Full Version : SR MAF Re-Grounding


Danger_Dorn
08-09-2013, 09:26 PM
Hey again. I couldn't find a descriptive nor pic heavy thread. If I wanted to reground my redtop MAF would I literally just cut the middle (ground) wire and ground it up to the chassis like any other one? Thanks.

cotbu
08-10-2013, 10:18 AM
If you remove the ground for the mafs, the ecu should throw a code. The ecu has a separate ground pin for the mafs, a reference. If you were to ground the mafs to the chassis or common ground the mafs will still function but you'll get a code from a working ecu.

So why do you want to ground the mafs to the chassis?
If you have a bad pin in the ecu, it can most likely be repaired.
So I'm not telling don't do it, it's your car? But i would look for an alternative or find out why i needed to reground the mafs.

KiLLeR2001
08-10-2013, 10:27 AM
If I'm not mistaken the middle wire is the SIGNAL wire to ECU, not a ground. This is a shielded wire.

Danger_Dorn
08-10-2013, 12:11 PM
Idk I was just reading on what some people do for mpg and performance and from what I understand this give a noticeable difference. I have seen it many places but I think Ill just say screw it lol. Why take a chance at screwing it up

ThatKidWithTheOnevia
08-10-2013, 02:50 PM
If it doesn't work you can just solder it back hah