PDA

View Full Version : ca18det hit wall around 4k RPM


yiipi
08-09-2013, 02:21 AM
Hi to you all. Have a problem with my ca18det for a while. When I go with no boost, gentle acceleration, I have problems after 4k rpm, might be around 3500 rpm to 4500 rpm. Engine go very lean, and hesitate to accelerate. When I hit a boost everything works well but a litle bit lean I think. I have stock engine with boost up to 1Bar and I have walbro 255lph fuel pump and aeromotive a1000-6 frp witch has 43psi on vacuum, so I think I have enough fuel for much much more power. Coils are ok and ignition is ok (checked with osciloscope). Might be that there is some problems in connectors but it would not b that because it hit's problem exactly in on part of the rpm scale. Another thing is that I have dead driver (darlinghton) in ECU for fuel pressure solenoid valve, and because of that I've bypassed that valve and put fpr directly to vacuum. Could that be a problem. As I know that valve works around 3min from engine start and has no function other than that or does he. Have no another ECU to test it. Any clue... thanks :naw:

Sc0oByDo0RaCeR
08-13-2013, 07:48 AM
Check your wastegate.

g35gabby
08-13-2013, 08:54 AM
Sounds like either a WG issue, or you have a boost leak.

ThatKidWithTheOnevia
08-13-2013, 11:29 AM
Sounds like a boost leak

yiipi
08-13-2013, 03:28 PM
Check your wastegate.

Wastegate is ok ...

[QUOTE=ThatKidWithTheOnevia;5379589]

do you think that AFR would b extra rich because I loose air after AFM?
ECU think that air goes in engine but due to leak never went ther. Also boost seems to be exactly where I set it to be no lower/higher. And I newer reach the boost cut (I know exactly what it's like) :)

Sc0oByDo0RaCeR
09-14-2013, 02:52 PM
Does it still hit 4k and drop?

yiipi
09-30-2013, 03:53 AM
Yes, Do not know what to do...