PDA

View Full Version : Nothing Turns On Except Engine, KA24DE


Mofuhcka
07-31-2013, 03:37 PM
Ok well when I start up my car, nothing electrical comes on till I rev my car. I just replaced battery and alternator and the wiring harness looks fine. I also looked at all the fuses and they all look fine. I'm running out of options because this is my daily and school starts in 2 weeks. Any idea what it could be?

Mofuhcka
08-01-2013, 06:03 PM
Bump bump bump

fliprayzin240sx
08-01-2013, 06:14 PM
What exactly have you done and checked? I'd check every single fuse in the engine bay and kick panel first. Not just visually inspect it, I'd even do a continuity/ohm them out to make sure. Sometimes, they'd look good but actually be popped without you realizing it till you test it.

Also, what alternator did you put in? Brand new, another known good/use one...etc. It could be this since you said things starts turning on when you rev the engine. Get a multimeter and make sure you're getting atleast 13v out of it when the car is running. Also, check the 2 prong plug into the alternator. That plug is used as a reference by the alternator voltage regulator.

Mikester
08-02-2013, 08:13 AM
Also check your negative battery cable and other grounds... A faulty ground will kill power to electrical stuff, but start to function as you rev when the amps come up.

Also, check the condition of the red connector at the positive battery terminal... Take the connectors off and clean them really good inside & out. IIRC, they provide the power for a good chunk of your electrical stuff.