PDA

View Full Version : 1jz swap need your help


BadazzSr20
03-20-2012, 12:09 AM
well im doing a swap its a 1jz into my kouki 240sx s14. so i been looking for mounts and i heard these ebay ones work good sits nice. so i bought them i have a question tho do i still need a cross member or is what i need to mount this motor in my car all here?

http://i617.photobucket.com/albums/tt252/newlivemarket/240SX2JZGTEBracket.jpg

these are what i got will i still need to mod my cross member or will this work as my cross member?

jdm2191
03-20-2012, 12:22 AM
http://zilvia.net/f/engine-tech/384161-2jzgte-swapped-s-chassis-thread.html

SEARCH!

BadazzSr20
03-20-2012, 12:39 AM
http://zilvia.net/f/engine-tech/384161-2jzgte-swapped-s-chassis-thread.html

SEARCH!


i read this 100 times its like my bible trust me. i still dont no if this kit will work for me i dont want to drop 1500 on techs2 kit im looking for the cheapest way to go with this

jaymelz324
03-27-2012, 04:47 PM
Yes from what ive read they will work....Just got me some too lol

aled
03-27-2012, 05:41 PM
The crossmember is already there...

Looks like you'll need a MKIII transmission rubber mount, then some type of S-Chassis motor mounts (Nismo, Avid, what have you)

BadazzSr20
03-27-2012, 07:54 PM
The crossmember is already there...

Looks like you'll need a MKIII transmission rubber mount, then some type of S-Chassis motor mounts (Nismo, Avid, what have you)

i was going to use stock sr20det motor mounts and sr20det trans mount that wont work? please let me know asap cause i got motor going in in les then 2days!!!!

jaymelz324
03-27-2012, 09:51 PM
You can use sr motor mounts but u need a r154 mount for the tranny...its easiest to just search for one for the mk3 turbo 5sp...i think they r cheap like 70 bux but dnt quote me

BadazzSr20
03-27-2012, 10:13 PM
You can use sr motor mounts but u need a r154 mount for the tranny...its easiest to just search for one for the mk3 turbo 5sp...i think they r cheap like 70 bux but dnt quote me


can i use a non turboed mount from a mk3? or it has to be a turboed one. and also i dont no if i said this but its going into a s14 if that makes a diffrence?

jaymelz324
03-27-2012, 11:52 PM
Pretty sure you have to use turbo one...not sure if the turbo n non turbo use the same mounts but i wud just get it bro its 70 bux online probably cheaper if u shop around....You sure you ready for this swap? Do you have the front sump 1j? You have someone to do the wiring?

BadazzSr20
03-28-2012, 12:00 AM
Pretty sure you have to use turbo one...not sure if the turbo n non turbo use the same mounts but i wud just get it bro its 70 bux online probably cheaper if u shop around....You sure you ready for this swap? Do you have the front sump 1j? You have someone to do the wiring?


ya so far i have a soarer motor with 2 new turbos us water pump timing belt new, chaser trany with extension upgraded clutch that hold 750wheel puck crap clutch but whatever it will do the job. front sump oil pan conversion

i have a single turbo setup as well but im holding off on putting that in for now. rocking the twins for a while baby. after i get bored ill change it

i have a wirer guy 2 that im talking too dont no who i want to use yet. and i have a local drive shaft guy that im useing also have a friend whos a faber so the downpiping is covered i think i got this all covered?

did i miss anything?

1jzs14
03-28-2012, 06:24 AM
i just installed my 1j last night ok heres the deal you have to use a supra trans no othere one will work also you need to move the mount to the first two holes on the tranny closest to the motor

1jzs14
03-28-2012, 06:43 AM
can i use a non turboed mount from a mk3? or it has to be a turboed one. and also i dont no if i said this but its going into a s14 if that makes a diffrence?

turbo and non turo are the same just has to be the supra one

jaymelz324
03-28-2012, 06:54 AM
Soarer will not work? Please explain because i thought the only difference was shifter location! ?

BadazzSr20
03-28-2012, 01:35 PM
Soarer is the best u can get for this swap. Reason being there newer motors out if the soarer. All and i mean allll 1jz's " soar,chaser,mk2&3 " are the same motors the only diffence is front and rear oil pans and older to newer motors. U can buy any 1jz u want if its a rear stump just change it to front and it works. Now the soarer is a rear but there newer motors unlike the mk's. Where talking just motors not transmissions. So i just front swaped it ans boom drop in 1jz.

Ok now for the transmissions. The only transmission that will work for this swap that will be a DROPIN trans is the chaser tranny. Only reason is cause the chaser trannys come with a extension on the tranny that puts the tranny in the stock localtion of a 240.

Now you can use 7m trannys but for 2 reasons u would want to
1. The trany is old so be ready to upgrade some parts in there later down the line.
2. You will need the extension for the trans to sit in the right spot.
So after you spend money on a 7m trany for say you will need to drop another 350.00 on top of that trany for the extension swap beeded for it to fit in the 240.

I hope this helps.

By the way everything i just expalined to u was what i learned in a 2week time frame. I had a sr20 for 3 years and no nothing about it weird huh. But again i hope this helps

P.s it will run about 700.00 motor a soar motor. 350.00 for the front stump conversion and 350.00 for the extension for the trans. I never said this swap is cheap and dont forget all the upgrades need just to get it to drop in water pump, timing belt, serpin...belt, water pump pully, a normale tune up all fluids "oil water"
And now i had to add to my list a trans mount. So be ready to drop money if ur doing this swap do belive everything u read. Im doing my own swap with a friend so ill save some
Money there. Also everyone that know about motor work nothing ever goes in as plain. There always nickle and dime shit that caost u money too.

jaymelz324
03-28-2012, 02:50 PM
U got it right except the soarer DOES come wit the extension

BadazzSr20
03-28-2012, 10:51 PM
thanks

theres one thing i would like to know. whats everyone useing for the uper rad hose that runs across the top of the pulls in front of the cam gears to the other side.

http://i300.photobucket.com/albums/nn9/360designs/DSC05585.jpg



see he has the crome piping running from the water neck to the top of the rad? what is he useing is that just intercoller piping with some 90`s on the ends?

is there one i can buy from auto zone that will work?

coupemen
03-28-2012, 11:13 PM
i am selling my 1jz r 154 s14

itll be easier :P

az_240
03-29-2012, 04:24 AM
Couldn't you use a KA radiator to cut back on hose?

jaymelz324
03-29-2012, 02:57 PM
Looks like he used 1 or 1 1/2 inch pipe with just one 90 degree bend with some silicone hose secured with regular clamps....you cud robably find something like it on ebay

jaymelz324
03-29-2012, 03:00 PM
How much for the s14 1jz?

Deftec
03-30-2012, 06:46 PM
If you use a KA radiator you can use an IS300 upper hose.

BadazzSr20
04-02-2012, 09:45 AM
Ok need help i need a trany mount the trany mount from a 89 supra is diffrent from the 91+ supra witch year is the one i need?

zurud
04-04-2012, 04:33 AM
They are the same including auto one