PDA

View Full Version : stock ka24e sputtering between 1k-3k?


turbo please
02-09-2012, 04:27 PM
my bone stock 90 auto is struggling to accelerate between about idle(800RPM)-3k. ive sprayed the crap out of my iac with cleaner got new spark plugs with new wires and i have a new alternator? the only other thing i can think that would cause this is maby my fuel pump, injectors or coil pack might b going bad? any info is helpful

boms
02-09-2012, 10:49 PM
if you think its a fuel issue i would get a fuel pressure test done.. if bad. possible fuel pump/filter/clogged injector.

sounds like a weak spark.. try a coil pack as well

turbo please
02-23-2012, 04:55 AM
So I got a new coil pack now and still same thing. This morning went to take off from a red light and just above 1k it was so rough, the car seemed like it was gonna stall out. Haven't done a fuel pressure test yet. And a quick dumb question. My motor mounts are real bad would they b a cause of this, from it rockin back and fourth?

redline racer510
02-23-2012, 10:40 AM
get a fuel pressure gauge and monitor your fuel pressure at idle 1-3k rpm and see if your fuel pressure is dropping. if it doesn't than you know its something else. What happens after 3000 rpm?

Souljahzs13
02-23-2012, 10:54 AM
I will be watching this thread. One of my KA's is doing this too

turbo please
02-23-2012, 01:09 PM
After 3k it clears up and drives fine. I will b doing a fuel pressure check this Saturday hopefully

Big Zee
02-23-2012, 03:00 PM
swap fuel filter and try a known good working pump. ( easy to swap pumps, just unplug the whole unit and drop in the new one )

sounds like its starving at first then you are building up enough power to the pump to force the fuel in. I would do the fuel filter first.

turbo please
02-23-2012, 05:44 PM
On the way home car felt like it didnt have any power no mater what rpm and was rocking the whole car at red lights but Here's a video of what it sounds like when it's in park.

http://i1009.photobucket.com/albums/af213/black2jz/6d620371.mp4

turbo please
02-26-2012, 02:42 PM
Ended up just going out and buying new pump and filter from advanced auto. Replaced both today and car still acted same way. I went under the hood and wiggled the injectors and BAM car idled perfectly. Wiggled them with some force again and car almost stalled out. So finally figured it out after spending time and money on stuff I didn't need. So now I'm probally gonna buy injectors tomorrow

KiLLeR2001
02-26-2012, 02:50 PM
I would check the injector wiring before replacing the injectors if wiggling the wires causes a fluctuation in performance...

aalbert240
02-26-2012, 07:46 PM
does the rpms dipped once you have it in gear? and your at a light? my ka also shakes at lights ...

turbo please
02-26-2012, 10:19 PM
Yes my RPMs drop when I put it in D

LOUD240
02-27-2012, 12:35 AM
I just replaced my injector pigtails , they sell them at the nissan dealer real cheap ,do this before injectors , trust me!

turbo please
02-27-2012, 12:58 PM
U wouldn't happen to have the part number for those would u? Cause we all no that parts people don't always no what their doing

tapdeznutz
02-27-2012, 02:56 PM
why not just check to make sure it is getting proper connection at all injectors. remove that metal retaining clip and pop off each injector plug and check to make sure the connections are tight. i did this to mine and used needle nosed pliers and pressed the connectors on the injector plug closed a bit so that they would make a proper connection to the injectors themselves. also have you tried fuel injection cleaner and all the basic maintenance stuff yet before you determine a or multiple parts are bad...general its just maintenance issues not necessary bad parts. my Sohc acts funny sometimes too but after all the basic stuff it runs much better.