PDA

View Full Version : SR20DET won't start, odd problem.


NickyD0403
04-06-2010, 04:15 PM
Ok,

Just took the SR out of my old hatch (wrecked) and put it in the new one and it won't start. I have fuel/spark, timing hasn't been touched so it should be good, and my I/C piping is snug so should be getting air as well.

The car turns over just won't start. Recently, it fired up for about 2 seconds and died. after those 2 seconds of false hope, it just turned over, wouldn't start again.

That was a week ago, I tried starting it today and it ran for about 5-6 seconds, idled roughly, and died out. I didn't think to give it gas to see if it wouldn't die.

So...my car only starts after sitting for a while? Any ideas? Suggestions? Thanks and help is appreciated.

-Nick

NickyD0403
04-07-2010, 01:13 PM
Bump for help

NickyD0403
04-07-2010, 02:59 PM
Does it have something to do with the tach jumping around like crazy when trying to start? It bounces to ~4k with every turn the engine makes. Wrong plug maybe?

pics:
http://i82.photobucket.com/albums/j243/NDupuis08/DSC_0023-5.jpg
http://i82.photobucket.com/albums/j243/NDupuis08/DSC_0021-7.jpg
http://i82.photobucket.com/albums/j243/NDupuis08/DSC_0022-5.jpg

Could it be one of these?
http://i82.photobucket.com/albums/j243/NDupuis08/DSC_0020-7.jpg
http://i82.photobucket.com/albums/j243/NDupuis08/DSC_0019-9.jpg

jr_ss
04-07-2010, 04:27 PM
The tach issue probably would be a problem. Are your fuel lines crossed? Sure everything is plugged in right?

NickyD0403
04-07-2010, 06:07 PM
Pretty sure it's a wiring issue somewhere but I have no idea what it is

fuel lines are correct (FPR to return, filter to rail)

rubhamusan
04-08-2010, 02:30 PM
Codes on ecu? Got spark got fuel fuel pump stays on? Sounds like it only primes the fuel. Check cas and water temp sensor.

NickyD0403
04-08-2010, 05:53 PM
Code 55, thought that means nothing wrong?
CAS could be off but I doubt it because I didn't touch it during the swap...

NickyD0403
04-13-2010, 12:00 PM
Still not starting :(

NickyD0403
04-13-2010, 02:54 PM
Checked for crossed fuel lines today, resulted in 45 minutes of fighting with seized on rubber lines and fuel blasting me in the face. and now it it doesn't even turn over. Awesome.

a7olyte
04-16-2010, 06:01 AM
http://i200.photobucket.com/albums/aa18/sr20det240sxs14/Temp/s13ecu.jpg
Is this your ECU pinout?

If so, look at the PIN 34 (orange wire). You will need a multimeter for this. While the engine is cranking, check to see if there is voltage on this wire.