PDA

View Full Version : No head gasket? wtf


SrRaycer
04-05-2010, 06:20 PM
motor is s13 sr20 blacktop

ok so i took the head off and there was no head gasket... motor ran fine. There was residue there like a gasket had once been there but it wasnt ... how the hell did it seal and run normal? and what would my compression have been, this is really bothering me... had the motor for years with no problems

hockeyrules
04-05-2010, 06:23 PM
pictures?

msglenthhhhhh

jspaeth
04-05-2010, 06:59 PM
Are you sure? Are you certain that the residue that you are mentioning is in fact the headgasket?

Pictures would help, agreed.

KoukiMonsta
04-05-2010, 07:07 PM
what they said, now get to it

SrRaycer
04-06-2010, 04:36 PM
ok i went to take pics and upon closer inspection i found the Hg stuck to the head.... by the time I had gotten the head off I was dead tired, I apologize for my lack of observation... and thanks for the responses guys

BTW is the oem HG all paper or is there metal in it? Im tying to figure out if mine is oem

jspaeth
04-06-2010, 04:58 PM
ok i went to take pics and upon closer inspection i found the Hg stuck to the head.... by the time I had gotten the head off I was dead tired, I apologize for my lack of observation... and thanks for the responses guys

BTW is the oem HG all paper or is there metal in it? Im tying to figure out if mine is oem

When I took my OEM one out, it was also stuck to the block/head and had the consistency of oily/pasty/papery/gluey whatever.

Needless to say, spend ALOT of time getting the deck clean before reinstalling a new one.

I used a lot of carb cleaner and the pink-colored scotch brite pads (less-abrasive).

You will go through a shit ton of them (>5).

Razor is useless, you will end up putting scratches in the metal