PDA

View Full Version : S14 SR questions.....Lagging or what???


Kriskouki
07-21-2008, 04:17 AM
Hi,

I knew that the gear ratio of SR is not that close so when shifting the gear in lower RPM (about 2000-2500 RPM), I can feel that the car is kinda slow for me.....I think it's really too slow compared to what's called TURBO CAR....

My car has an HKS adjustable wastegate actuator, which I am honestly tell ing you guys that I don't really know how much boost I set on that actuator since the car doesn't have the Boost Guage yet.......So, do you think the wastegate actuator can cause that lagging problem.....

Another possibility that I thought about is that the exhaust system....My car has a 3 inch piping all the way through the muffler.......I am sure that larger diameter of pipe makes it possible for the car to not having enough exhaust pressure......But, 3 inches pipe is pretty common exhaust pipe for any turbo cars especially with that s14 SR20DET motor.....

What do you think is really wrong with that....Or, it's just common......Just shifting it at higher RPM would help?....

95KA-Turbo
07-21-2008, 06:41 AM
What exactly are you asking?

The car is not going to be fast shifting at 2k. I am on stock boost and shift at 2800 to save gas and it'll still hit full boost by then if I floor it. Get a boost gauge then ask questions. Does it just feel slow? Check your coil packs, if they're yellow you need new ones, they should be an opaque white color. Also what spark plugs are you running, and what are you doing for fuel?

Kriskouki
07-23-2008, 04:17 AM
I haven't check the coilpack but all the spark plugs's been used for like 500 miles as well as the z32 fuel filter upgrade and walbro 255 fuel pump....

I'll check the coilpacks and see what color they are....