PDA

View Full Version : Bogging Issues *Help


southjrz240
07-06-2008, 02:44 PM
I just picked up this 240 yesterday that has a fresh stock sr with the 240sxmotoring swap package. Off the bat i bought the car with a huge mani leak and i'm guessing this guy never wrenched on anything b/c all i had to do was tighten the mani down and it's all good now. Anyways i reset the ecu by pullin the positive off and then i took it for a spin. It has somewhat of a bogging issue, like it's holding back and i have the slightest clue what it can be. It's only getting about 6 psi of boost and the vac is going no less then -6. At part throttle it's fine but if i go w.o.t it is most def is bogging out. This is a totally stock motor with what seems to be a very clean swap so it doesn't look like anything is hacked. It's not throwing a code or anything either. I don't know if this is a common issue with sr's and or if it can be diagnosed via internet. did a runover of everything (ic pipes, sensors ect ect) and all seems to look okay but i might be overlooking something. I am a KA-T guy so i honestly don't know ANYTHING about these motors. I was just looking for a reliable 240 with some simple bolt on to do some drift fun and throw this pile of goodies i have sitting around on. I'm located in south jerz and can meet with anyone who can possibly give me some help. I will pay you with beer:thumbsup

boostednismo
07-09-2008, 12:27 PM
Try adjusting the timming. 12mm and a ext is all you need to adjust the cam angle sensor.

FRoSt415
07-15-2008, 12:32 PM
they should have replaced the fuel pump with a higher flowing one see if it was replaced if not go buy one.

jskateborders
07-15-2008, 02:23 PM
check for moreboost leaks

NissanAJF
07-16-2008, 03:47 PM
Also, I had a similar problem before. I had let my 240 sit around for too long, and almost all my fuel lines had corroded, so I replaced all of those, and car ran perfectly again. You might try that?

aNskY
07-16-2008, 06:24 PM
tighten all your ic coupling clamps. the guy didnt tq his ex mani enough, who needs solid ic connections when you cant even make boost?