PDA

View Full Version : wierd fuel problem... runnin lean


bribot
06-16-2008, 07:31 PM
ok so last weekend my car started running lean. the car has an aem wideband and it was reading like 16 or 17 at half throttle ( didnt even wanna go wot with it being that lean).

so now to the wierd problem.

car runs lean while driving. while driving i take the car out of gear and let it coast, when i do this the car seems like it wants to die at idle. BUT when i come to a stop the idle goes back up like normal, but its still a little lean,15 or so.

i searched around a bit and found some good info but not quite what i was looking for. so these are the things ive tried so far...

thought my sending unit was bad and maybe i ran out of gas but its got plenty of gas.

changed fuel filters, still lean

took 6 month old walbro out to see if maybe the solder job maybe failed lol idk.

sorry for the long post, i guess im just tryin to be as informative as i can for you guys.
any advice, info or suggestions would be greatly appreciated. thanks guys

phatkatsquad
08-06-2008, 03:19 AM
well dude wat i know that causes leaning is either cloggel fuel filter, not enough fuel pressure, clogged injectors, and of course the bitch out of all a vacuum leak and stuck egr valves. and if it helps you should look at your maf circuit to see if everythings ok. hope this helps let me know if it does

drftthatshit
08-06-2008, 10:36 AM
gurentee it is the egr i was having the same prob i looked at my egr i can move it with my hand but i would not move under vacume which made me run really really rich i changed the egr and the egr dampner and it was all better for the little 240 again try that see if there if a vacume leak some where

MyLevinGTZ
08-13-2008, 03:37 AM
stock ECU/O2? stock FPR?

if you have a stock FPR, check into your fuel pressure. the aftermarket pump might be over riding the FPR and not keeping enough pressure on the rail.

something to think about.

eek
08-14-2008, 09:11 AM
I am having the same issue.