PDA

View Full Version : random stalling


KAredkouki
11-15-2007, 10:40 PM
Hey guys when i bought the car the motor came with a walboro fuel pump but everything is stock. Now it has random stalling when i am at a stop or even sometimes when i making a turn. Do you guys think its fuel pump that is casuing the problem?

S13Leprechaun
11-16-2007, 12:57 AM
lol no... is it stumbling? smell like gas? idle is very rough? if so, you prolly got a leak in your intake manifold.... get a new one or check all lines, and check the gaskets for leaks... but making a turn and it stalls, slightly wierd... at what speed?

KAredkouki
11-16-2007, 01:39 AM
not really a turn but when i play with the clutch and gas waiting for a turn. when its stumbling i try to press on the gas harder and it just stalls. Also there is no smell of gas and my idle is good. O also the car came with a kill switch to the walboro fuel pump but i don't think it makes a difference.

S13Leprechaun
11-16-2007, 01:46 AM
no i dont think so.... try fuel filter... it defin starvin for gas i think... also your injectors could somewhat somehow be clogged.. but defin get a z32 fuel filter.. last longer and better.. and at nissna dealership its only 13.99.. same as a stock one... fits great. do it.

KAredkouki
11-16-2007, 02:03 AM
sorry for the noob question but where is the fuel filter?

S13Leprechaun
11-16-2007, 02:08 AM
well not sure for s14 but s13 its on the passenger side strut tower.. jsut chillin pon the side.. will have a hose on top and bottom connected toit.. close them off so you dont get gas everywhere, change it in 4 secs and your done. but start your car let it runa few secs.. turn off car... repeat 3 times or your car might sound loaded you know? just do it... you got it dude! just like mary-kate says.

hijack3d
11-16-2007, 02:12 AM
Here's everything you need to know about getting in there and then some: Clicky (http://www.nicoclub.com/articles.php?id=216200).

I wouldn't diagnose it as that to begin with, but without driving it around I really don't know what what to tell you... Does the car seem to shake before it dies? Do the lights or the power dim at all? Check the grounds (http://www.nicoclub.com/articles.php?id=159907)? Could be a number of things, man.. Good luck with all that.

KAredkouki
11-16-2007, 02:28 AM
the car does shake before it dies and i dont think the lights dims. The weird thing is that it doesn't really happen during cold temp but when its hot it seem to do it more(maybe its just me). Also sometimes i try to turn back on the motor doesn't and it doesn't start but it makes the sound that its trying but it just doesn't start. i have to shut it off and wait for a little before trying to start it again.

S13Leprechaun
11-16-2007, 02:30 AM
that is.... extremely strange... ft and gl!

KAredkouki
11-16-2007, 02:31 AM
noooo some one help me but i am gonna go buy a z32 filter tomorrow

S13Leprechaun
11-16-2007, 02:37 AM
yes do that... but this is wierd.. like the outside weather hot, or the engine hot? like how hot? is that shit overheating hot?

eli_eli
11-16-2007, 02:42 AM
it almost sounds like you have a major vacuum leak of some sort, or a lose hose someplace...go over them, since it does turn over and everything, but weird that it takes a while to start, and that your lights dont dim, so i would definetly say its either something with fuel or major vacuum leak

S13Leprechaun
11-16-2007, 02:45 AM
unless.... hmmm.... you may have a spark issue... and when it heats up it doesnt spark or something... wierd. no?

eli_eli
11-16-2007, 02:47 AM
so weird lol, makes me want to drive over to his house and check it out hahahahah...gl man, but i doubt you have a serious problem

S13Leprechaun
11-16-2007, 02:50 AM
do it help him out.. hell buy you a 12 pack... right KAredkouki!?!?!

eli_eli
11-16-2007, 02:54 AM
i am in santa cruz until the 15th of december ;(

leveloneae86
11-16-2007, 03:24 AM
try searching maf cleaning, ground kit, and carb cleaning.

KAredkouki
11-16-2007, 09:20 AM
k i'll check the hoses today and than the filter. when i say hot i mean the weather but i think its just me. the car never overheats. hey if someone is willing down to come down and check it i'll get a box of corona for u from costco =)

S13Leprechaun
11-16-2007, 02:58 PM
thats too far... i would tho... if you gave me ur sr! lol. :)

KAredkouki
11-16-2007, 03:06 PM
o shoot forgot to put i have ka24de

stinky_180
11-16-2007, 04:48 PM
you can start by reading the factory service manual EF & EC section.

i'd post the exact page but im at work.

KAredkouki
11-16-2007, 05:04 PM
damn i dont have the factory manual is there a link where i can look at.. sorry that you guys have to help me so much.

KAredkouki
11-16-2007, 07:09 PM
also sometimes when i hold the clutch in and gas. It seems like its gonna stall then when i let go of the clutch it goes back to normal. maybe this can help

hijack3d
11-16-2007, 07:16 PM
Pick a year... any year... (http://www.nicoclub.com/FSM/240sx/) (OK, not ANY year, just that of your car.. but you get it :P)

burnsauto
11-18-2007, 11:49 PM
sounds like the car may just need a tune up... do you know the last time it had one? also...if your up to it. see how much voltage the fuel pump is getting. ..just so you can rule out a fuel pressure issue.

KAredkouki
11-19-2007, 12:51 AM
alrite thanks guys gonna do some work after thanks giving =(

KAredkouki
12-10-2007, 04:03 PM
ok i just change the fuel filter and now all of a sudden i can't rev higher the 2.3. almost like there is a rev limiter a 2.3. any suggestions?

wonkuuzenki
12-10-2007, 04:09 PM
not enough fuel pressure? check the voltage on the fuel pump, it might be worth looking into it if it is a FP issue or not.

Check all the piping from the MAF to the TB aswell, possibly a bad vaccum leak. hell the maf might have fallen off, haha.

thafriendlypimp
12-10-2007, 04:19 PM
i have the same issue as this guy, and have yet to check for grounding issue or short... but mine has been permanently off! Lol... also have ka24de it has everything to the engine mechanically that it would need to be on, but doesn't fire up... yet it turns. It did it to me once while driving but was able to turn it back on... now it's not on anymore... where u located karedkouki? i'm in 626 also maybe the area is haunted or cursed against our 240s

S13Boosts
12-10-2007, 07:40 PM
timing?



maybe too low thats what happen to me it kept dying:-/

KAredkouki
12-10-2007, 09:02 PM
k i'll check for the voltage 2morrow and also i check for my check engine light as well.

KAredkouki
12-11-2007, 04:12 PM
hey guys i just checked my check engine light. And i think that there is something wrong with my maf.
This two shown up
P0100 - MAF Sensor
P0443 - Purge Control Valve
thanks guys

CrimsonRockett
12-11-2007, 04:43 PM
Your MAF is bad.

That's the reason why it's not letting you rev past 2500-3000rpms.

Switch it out.

rlpinoy
12-11-2007, 04:50 PM
wow sounds wierd maybe the fuel pressure regulator also check your maf plug it might be really loose and not connected on right.

KAredkouki
12-11-2007, 05:42 PM
ok i was so stupid one of the plug was loose. so now i can rev normaly. I drove it around for few blocks. and i didn't stall. i hope its fixed by changing out the fuel filter. but what if it acts up again?

thanks alot guys

KAredkouki
12-22-2007, 06:19 PM
man sry guys i have another problem. This morning i turned on my car and i had to turn it off beccause my neighbor's alarm went off. After i try to turn it back up and it wont work. I try to jump start that didn't help. also i got a gallon of gasoline and pump it in and it still wont start. the car cracks normal but it doesn't seem like fuel is going in.

KAredkouki
12-23-2007, 12:40 PM
any suggestions anyone?

KAredkouki
12-23-2007, 06:59 PM
i just checked all the fuses and i also checked my spark plugs there is no power going to my spark plugs

KAredkouki
12-25-2007, 09:29 PM
i have been searching everywhere but i can't find where the ignition coil can some one help me? and also how do i check if its good or not? thank you

obituary1982
12-25-2007, 09:51 PM
heavy throttle

rare trick

phase 2 motortrend

KAredkouki
12-25-2007, 10:12 PM
heavy throttle

rare trick

phase 2 motortrend

i am lost sorry

KAredkouki
12-26-2007, 01:08 PM
can someone tell me how to check of the ignition coil is working?

KAredkouki
12-27-2007, 03:46 PM
ok i got another distributer but i don't know how to line it up. is there any dyi out there?

KAredkouki
12-27-2007, 04:07 PM
do i just follow with this dyi tread? http://www.nicoclub.com/articles.php?id=161707

but the problem is that i pulled the old one out and for the new distributor and i suppose to match up the tooth. some people told me that i have to crank the first piston all the way to the top. i am really lost

deesz
12-27-2007, 11:06 PM
i would say it could be fuel but it sounds more electric. sounds like a ground issue. check grounds.

KAredkouki
12-28-2007, 12:01 PM
the ground seems good to me. my battery is in the trunk so i just connect the ground to trunk. ok i changed the distributor this morning. there is spark going to my spark plugs and fuil going in to my engine but the car just keep cranking what you guys think ecu?

KAredkouki
12-28-2007, 04:52 PM
its almost a week that i haven't driven my car =( come guys anyone?

KAredkouki
12-28-2007, 07:29 PM
i check my codes again today it still have the p0100- maf sensor how can i fix it anyone?

KAredkouki
12-29-2007, 05:47 PM
changed the maf sensor today still not starting anyone???

KAredkouki
12-31-2007, 01:55 AM
where should i look for a short curcuit that can cause the problem guys?

seto_s14
01-02-2008, 01:43 AM
sup tim. did you ever run on a near-empty tank? the walbro pumps are shorter than the stock ones and go bad if you're low on gas.

if not, maybe try cleaning out the throttle body?