PDA

View Full Version : Need help! Official way to get MPH in SR swap


2fast4y0u
03-12-2006, 02:15 PM
i have a s14 that was auto, i swapped in a s13 sr20det manual. i cant get the speedometer to work. i purchased a s13 usdm manual speed sensor(havent tried it yet) i also purchased a jdm gauge cluster.


what is the easiest way to make this thing work. my odometer doesnt work either and its pissing me off.

any help would be greatly apreciated!
Thanks,
Jay

g6civcx
03-12-2006, 02:42 PM
When you say it doesn't work, do you mean it doesn't move at all, or moves but show the wrong speed?

nsn240
03-12-2006, 04:58 PM
i dont think a jdm cluster and a usdm speed sensor will work... you need usdm to usdm or jdm to jdm cluster and speed sensor

95zilvia
03-12-2006, 05:31 PM
Use a USDM gauge cluster that is for DOHC.

You dont need to change the speed sensor.

mrmephistopheles
03-12-2006, 05:34 PM
you need an S14 M/T speed sensor.

edit: lemme clarify.
you want mph so you're going to use a USDM S14 cluster. To make that work, you need an S14 M/T VSS.
You won't get anywhere with S13 VSS or an automatic VSS.
You should'nt have to calibrate anything.

g6civcx
03-12-2006, 09:48 PM
FYI, if you need to recalibrate the VSS signal for your specific speedo/odo, you may use this product: http://www.speedohealer.com/

It may be cheaper than trying to find a JDM cluster. That's also how you can convert JDM gauges to read 180 MPH :)

2fast4y0u
03-13-2006, 05:25 PM
holy crap! thank you so much for all the help. this swap has been done fo over a year now and these are the first answer i have recieved on this topic!

woo hoo!!!

mrmephistopheles
03-13-2006, 05:56 PM
If you feel the advice was worth it, buy a premium membership and enjoy the further benefits of Zilvia. ;-D

meteorite_flo
03-14-2006, 02:29 AM
you're such a hustler