Zilvia.net Forums | Nissan 240SX (Silvia) and Z (Fairlady) Car Forum

Go Back   Zilvia.net Forums | Nissan 240SX (Silvia) and Z (Fairlady) Car Forum > General > Chat

Chat General Discussion About The Nissan 240SX and Nissan Z Cars


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 01-26-2009, 06:58 PM   #1
dogg4217
Leaky Injector
 
Join Date: Jul 2007
Location: Virginia
Age: 32
Posts: 90
Trader Rating: (0)
Feedback Score: 0 reviews
SR20 Ecu Causing My Problems???

I posted a thread awhile ago about my 93 240sx w/s13 SR20 swap. I was having problems with the car not cutting off and not revving past 2500rpm.

I read and people said that not revving past 2500rpm was caused my the MAF. So I got a SR20 maf from a known running car. Swapped it into my car and I still have the same problem. Check all the wiring and same problem.

So I focus on the car not cutting off problem even after you take the key out of the ignition and cut the battery switch off. I tripled checked all my wiring and checked all relays in the engine bay and everything checked out ok.

Before the swap I was just gathering info an reading up on Nissans, since I am use to Honda's and Jeep's. I read about the E5 ecu having a common problem of the ign circuit blowing up in the ecu. That it would burn up a piece of the circuit if there was a short somewhere in the engine bay. I got the swap from a wrecked car so I popped open the ecu and saw the blown circuit.

I work at a occupation that deals with circuit boards and electronics, so I got a tech to redo the circuit. However this did not fix the problem. I still have those two problems.

So tonight I pull the ecu out. Turn the car to ON, everything comes on power wise. Turn the key to OFF and everything turns off. So I am thinking that the ecu was the cause of my two problems. The car not reving past 2500rpm and the car not cutting off with the key.

I also tried to see if the ecu was throwing any codes and the LED never blinked or came on.

So I am thinking the ecu is the problem.

Has anyone experienced this can I assume 100% that the ecu is my problem? I might be able to swap my ecu into another sr20 car on Saturday to answer my questions, but I wanted to see if this a known problem.

Thanks.
dogg4217 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Old 01-26-2009, 07:34 PM   #2
Monooxide
Zilvia Addict
 
Monooxide's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Farmington/Flint, MI
Age: 26
Posts: 675
Trader Rating: (8)
Feedback Score: 8 reviews
You might want to post this in the Tech Talk section.

This could be a load dependant issue and you're blowing out a weak spark. I wouldn't rule out the ECU, but try checking your spark delivery. Coils and Igniter. I am fighting that right now at 7 PSI.
Monooxide is offline   Reply With Quote
Old 01-26-2009, 08:09 PM   #3
dogg4217
Leaky Injector
 
Join Date: Jul 2007
Location: Virginia
Age: 32
Posts: 90
Trader Rating: (0)
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by Monooxide View Post
You might want to post this in the Tech Talk section.

This could be a load dependant issue and you're blowing out a weak spark. I wouldn't rule out the ECU, but try checking your spark delivery. Coils and Igniter. I am fighting that right now at 7 PSI.
That may be causing the 2500rpm fuel cut off but I wouldn't think a weak spark would keep the car from shutting off with the key.
dogg4217 is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 11:54 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
vB.Sponsors
Copyright © 1998 - 2014, Zilvia.net™