Zilvia.net Forums | Nissan 240SX (Silvia) and Z (Fairlady) Car Forum

Go Back   Zilvia.net Forums | Nissan 240SX (Silvia) and Z (Fairlady) Car Forum > General > Tech Talk

Tech Talk Technical Discussion About The Nissan 240SX and Nissan Z Cars


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 10-08-2014, 09:05 AM   #1
TXtimS13
 
Join Date: May 2014
Location: Fort Worth TX
Posts: 7
Trader Rating: (0)
TXtimS13 is an unknown quantity at this point
Feedback Score: 0 reviews
bad battery drain

So im having a huge battery drain. With a fully charged battery it only last about 20 minutes while car is on. Idles and runs great for about 20 mins then starts bogging and dying and wont turn back on unless jump started. I got the alternator and battery tested and turned out good. Cleaned grounds. Car has no radio so couldnt be that. When key is out the battery terminal will spark so it is parastic drain but all wiring looks to be fine. Where should i look? Obd2 ka in 95 s14.
TXtimS13 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Old 10-08-2014, 01:16 PM   #2
angel mkiv
Zilvia Addict
 
angel mkiv's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Seattle, wa
Posts: 725
Trader Rating: (4)
angel mkiv is an unknown quantity at this point
Feedback Score: 4 reviews
Didnt feel like explaining it so here's a link with pictures on how to diagnose this.
http://m.wikihow.com/Find-a-Parasitic-Battery-Drain
__________________
Instagram username:angelmkiv
angel mkiv is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2014, 06:40 PM   #3
SilviaSR20DET
Zilvia FREAK!
 
SilviaSR20DET's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Location: Seattle, WA
Posts: 1,208
Trader Rating: (9)
SilviaSR20DET is making a name for him/her selfSilviaSR20DET is making a name for him/her selfSilviaSR20DET is making a name for him/her self
Feedback Score: 9 reviews
Pretty sure its your alternator, I had the same problem. Just rebuild it, it's probably on its way out so itll be a good insurance. It could also be your battery not being able to hold charge.
SilviaSR20DET is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2014, 06:43 PM   #4
TXtimS13
 
Join Date: May 2014
Location: Fort Worth TX
Posts: 7
Trader Rating: (0)
TXtimS13 is an unknown quantity at this point
Feedback Score: 0 reviews
Ok so im doing the test light thing. Clip test light to negative and touch tip to terminal. Light stays in till alternator fuse is pulled sonits within the alternator wiring. Unhooked everything from alternator and light still stays on. So im assuming the wiring could be messed up. Anything else?
TXtimS13 is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
battery issues, s14 240


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 12:27 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
vB.Sponsors
Copyright © 1998 - 2015, Zilvia.net™