Zilvia.net Forums | Nissan 240SX (Silvia) and Z (Fairlady) Car Forum

Go Back   Zilvia.net Forums | Nissan 240SX (Silvia) and Z (Fairlady) Car Forum > General > Tech Talk

Tech Talk Technical Discussion About The Nissan 240SX and Nissan Z Cars


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 08-09-2014, 11:42 PM   #1
JDMBart
Banned from the Marketplace
 
Join Date: Aug 2013
Location: Chicago
Posts: 340
Trader Rating: (-1)
JDMBart is an unknown quantity at this point
Feedback Score: -1 reviews
Engine Died, No Spark HELP!

s13 ka24de I was driving down the street and suddenly the engine turned off. The car rolled to a stop and I have not been able to get it started since. It cranks and I am getting fuel but no spark. Where should I start?

All fuses and relays have been examined and are working.
JDMBart is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Old 08-09-2014, 11:58 PM   #2
J3123MY
BANNED
 
Join Date: Aug 2009
Location: California
Age: 26
Posts: 235
Trader Rating: (2)
J3123MY is an unknown quantity at this point
Feedback Score: 2 reviews
did you check the distributor and ignition module?
J3123MY is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2014, 12:45 AM   #3
AZRB20
Leaky Injector
 
AZRB20's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Arizona
Age: 30
Posts: 109
Trader Rating: (1)
AZRB20 is an unknown quantity at this point
Feedback Score: 1 reviews
Quote:
Originally Posted by JDMBart View Post
s13 ka24de I was driving down the street and suddenly the engine turned off. The car rolled to a stop and I have not been able to get it started since. It cranks and I am getting fuel but no spark. Where should I start?

All fuses and relays have been examined and are working.
You prob have a dead dizzy, mine died randomly. Replaced it and issue resolved.
AZRB20 is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2014, 02:37 AM   #4
crossway
 
Join Date: Aug 2014
Location: USA
Age: 44
Posts: 8
Trader Rating: (0)
crossway is an unknown quantity at this point
Feedback Score: 0 reviews
I agree check or replace the dizzy. Once there is no spark engine will surely not run.
crossway is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2014, 09:10 AM   #5
JDMBart
Banned from the Marketplace
 
Join Date: Aug 2013
Location: Chicago
Posts: 340
Trader Rating: (-1)
JDMBart is an unknown quantity at this point
Feedback Score: -1 reviews
Alright I'm going to swap out the ecu today and if that doesn't work then I will replace the dizzy. Fingers crossed
JDMBart is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2014, 06:55 PM   #6
JDMBart
Banned from the Marketplace
 
Join Date: Aug 2013
Location: Chicago
Posts: 340
Trader Rating: (-1)
JDMBart is an unknown quantity at this point
Feedback Score: -1 reviews
So I swapped in a known working dizzy and still nothing :-( what should I try next guys
JDMBart is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2014, 07:03 PM   #7
No 240.. No id
Zilvia FREAK!
 
No 240.. No id's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: spaceship
Posts: 1,242
Trader Rating: (35)
No 240.. No id is making a name for him/her selfNo 240.. No id is making a name for him/her self
Feedback Score: 35 reviews
There are a ground wires by the Lhd master cylinder, two ground wires should be connected on the head right under the valve cover by the master cylinder. Since your car is a rhd, then its on the other side. That had happened to me a while back and that was the issue.

Also check the ground wire connection on the ignition coil and make sure its good. Could be a bad coil.
__________________
You can sleep in your car, but you can't drive your house.
No 240.. No id is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2014, 07:04 PM   #8
JDMBart
Banned from the Marketplace
 
Join Date: Aug 2013
Location: Chicago
Posts: 340
Trader Rating: (-1)
JDMBart is an unknown quantity at this point
Feedback Score: -1 reviews
Quote:
Originally Posted by No 240.. No id View Post
There are a ground wires by the Lhd master cylinder, two ground wires should be connected on the head right under the valve cover by the master cylinder. Since your car is a rhd, then its on the other side. That had happened to me a while back and that was the issue.

Also check the ground wire connection on the ignition coil and make sure its good. Could be a bad coil.
Thank you!
JDMBart is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2014, 08:14 PM   #9
JDMBart
Banned from the Marketplace
 
Join Date: Aug 2013
Location: Chicago
Posts: 340
Trader Rating: (-1)
JDMBart is an unknown quantity at this point
Feedback Score: -1 reviews
forgot to add,
I am not getting fuel or spark. The fuel pump primes but it does not go to the engine, I cant smell any fuel no matter how much I crank it
JDMBart is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2014, 11:26 PM   #10
l adam l
Zilvia Member
 
l adam l's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Murfeesboro, TN
Age: 29
Posts: 252
Trader Rating: (0)
l adam l is an unknown quantity at this point
Feedback Score: 0 reviews
pull off feed line on fuel rail and turn ignition on...make sure you have two people and something to catch the fuel in. if you're getting fuel to the rail...then go from there.
l adam l is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2014, 06:27 PM   #11
crossway
 
Join Date: Aug 2014
Location: USA
Age: 44
Posts: 8
Trader Rating: (0)
crossway is an unknown quantity at this point
Feedback Score: 0 reviews
It might be a busted fuel regulator that is why you are not getting any fuel upon priming. But about not having spark. It can only be within the ignition system.
crossway is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2014, 07:37 PM   #12
anti tyler
GM2 (SW/AW)
 
anti tyler's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: US
Posts: 3,082
Trader Rating: (37)
anti tyler is a jewel in the roughanti tyler is a jewel in the roughanti tyler is a jewel in the roughanti tyler is a jewel in the roughanti tyler is a jewel in the roughanti tyler is a jewel in the roughanti tyler is a jewel in the roughanti tyler is a jewel in the rough
Feedback Score: 37 reviews
Send a message via AIM to anti tyler Send a message via Yahoo to anti tyler
What you should have done before anything major is replaced the ignition coil.


Swap it out and see what happens.
__________________
Quote:
WillEastS14:
mannn u whylin son.
but that shyt has SWAG

KA-T for life!
Current for sale advertisement

93' S13 KA24DET PARTOUT
anti tyler is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2014, 12:01 PM   #13
JDMBart
Banned from the Marketplace
 
Join Date: Aug 2013
Location: Chicago
Posts: 340
Trader Rating: (-1)
JDMBart is an unknown quantity at this point
Feedback Score: -1 reviews
Just picked up an Sr20. Problem solved ☺
JDMBart is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2014, 06:46 PM   #14
crossway
 
Join Date: Aug 2014
Location: USA
Age: 44
Posts: 8
Trader Rating: (0)
crossway is an unknown quantity at this point
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by JDMBart View Post
Just picked up an Sr20. Problem solved ☺
A simple problem turned into a engine swap. Anyway enjoy your new engine.
crossway is offline   Reply With Quote
Old 08-13-2014, 12:32 PM   #15
JDMBart
Banned from the Marketplace
 
Join Date: Aug 2013
Location: Chicago
Posts: 340
Trader Rating: (-1)
JDMBart is an unknown quantity at this point
Feedback Score: -1 reviews
Quote:
Originally Posted by crossway View Post
A simple problem turned into a engine swap. Anyway enjoy your new engine.
well i think it was a ground or something, i will find it while pulling the motor. The dual cam in it now is going into the donor car I justed picked up that has the sr20. Will update build thread shortly
JDMBart is offline   Reply With Quote
Old 08-13-2014, 02:44 PM   #16
PowerDrifter
Zilvia Member
 
Join Date: Nov 2011
Location: Southern Cali
Posts: 296
Trader Rating: (1)
PowerDrifter is an unknown quantity at this point
Feedback Score: 1 reviews
Quote:
Originally Posted by JDMBart View Post
Just picked up an Sr20. Problem solved ☺
actually you just got a whole new set of problems
PowerDrifter is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
engine, ka24de, no spark, stall, start


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 10:01 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
vB.Sponsors
Copyright © 1998 - 2015, Zilvia.net™