Zilvia.net Forums | Nissan 240SX (Silvia) and Z (Fairlady) Car Forum

Go Back   Zilvia.net Forums | Nissan 240SX (Silvia) and Z (Fairlady) Car Forum > General > Tech Talk

Tech Talk Technical Discussion About The Nissan 240SX and Nissan Z Cars


 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 08-24-2011, 08:26 PM   #1
Infamax
Zilvia Member
 
Infamax's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: Yuba City (Nor Cal)
Age: 31
Posts: 223
Trader Rating: (7)
Infamax will become famous soon enoughInfamax will become famous soon enoughInfamax will become famous soon enoughInfamax will become famous soon enough
Feedback Score: 7 reviews
Failed Smog, high HC at idle

I've searched and tried various things. I've changed spark plugs, O2 sensor, CTS, vacuum lines, cleaned the maf, new air filter, changed cap and rotor, checked timing and set idle multiple times, and I still haven't been able to pass the sniffer.

The HC and CO are high at idle. Once the rpms starting going up, the smog numbers go down. As soon as the smog tech lets off the throttle and the motor gets to idle speed, the HC start shooting up. The numbers are fine anytime besides right at idle.

I'm at a lose, any help would be appreciated. I've included a pic of my smog sheet.
Attached Images
File Type: jpg IMG_0171.jpg (248.0 KB, 59 views)
Infamax is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
 

Bookmarks


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 11:57 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
vB.Sponsors
Copyright © 1998 - 2015, Zilvia.net™