Zilvia.net Forums | Nissan 240SX (Silvia) and Z (Fairlady) Car Forum

Go Back   Zilvia.net Forums | Nissan 240SX (Silvia) and Z (Fairlady) Car Forum > General > Tech Talk > Engine Tech

Engine Tech Technical discussion related to all relevant engines such as KA, SR, RB, CA, 2JZ , and Lx series.


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 08-06-2016, 01:41 AM   #1
Kaiba
Zilvia Member
 
Kaiba's Avatar
 
Join Date: Nov 2014
Location: Port Coquitlam, BC
Age: 21
Posts: 164
Trader Rating: (2)
Feedback Score: 2 reviews
KA Ka24e I ruined my timing HELP ;-;

So I decided to tackle replacing my timing chain a couple weeks ago. Thought I had everything all aligned proper, even the oil pump and dizzy pointed the right way. But after starting it back up, it ran like garbage, backfired, had no power, AND overheated very quickly.

So now here I am tearing it all back down again.

My issue starts here,

>My cam gear is ligned up correctly, notch at 12 and chain mark at about 3.
>The crank pulley should be at 0*, the second notch from the left, but instead is sitting between the 10 and 15 marks.
>I stuck a socket extension in the spark plug hole for cyl. 1 and it seems to be at it's highest point after rotating it back and forth a bit. Only goes in about and inch or so.
>lastly, the lightly colored link on my chain is two links behind the mark on my cam gear.


So basically... Where and how do I start realigning everything to be In-Time? I think I've butchered this pretty badly.
Kaiba is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Bookmarks

Tags
ka24e, s13, single cam, timing


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 01:21 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
vB.Sponsors
Copyright © 1998 - 2015, Zilvia.net™