Zilvia.net Forums | Nissan 240SX (Silvia) and Z (Fairlady) Car Forum

Go Back   Zilvia.net Forums | Nissan 240SX (Silvia) and Z (Fairlady) Car Forum > General > Tech Talk > S Chassis

S Chassis Technical discussion related to the S Chassis such as the S12, S13, S14, and S15.


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 10-28-2013, 12:18 PM   #1
ExtraGoodness
 
ExtraGoodness's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Fluurda
Age: 23
Posts: 42
Trader Rating: (0)
ExtraGoodness is an unknown quantity at this point
Feedback Score: 0 reviews
Question Ghetto Rigged KA24de??

sup guys, yesterday i picked up my 2nd s14 for a good ass deal but it had one problem... the only way it starts is if i connect a wire to the starter, turn the key in the ignition and touch the positive battery terminal with the other end of the wire and it cranks right up. anyone have any idea what the problem is? also the battery is on the opposite side of the tray and the intake is chillin on the battery tray.. random. please help!
ExtraGoodness is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Old 10-28-2013, 12:40 PM   #2
UnknownGuy
Zilvia Member
 
UnknownGuy's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Long Beach, CA
Posts: 206
Trader Rating: (12)
UnknownGuy is an unknown quantity at this point
Feedback Score: 12 reviews
Wow you really werent playin, when you said ghetto riggin. Is there any way you can post a pick of your setup so we could get a better clue as for the status of disrepair your car is in. Right off the top of my head without seeing the actual car, I would have to geuss there is defenately something going on with your cranking system wiring. Your best bet would be first check all of your fuses, then all of your relays. After checking all of those and still you see no problem then its time to start checking your wires and connections. Rule of thumb is that whenever your dealing with cranking system wiring its typically gonna be the color coded with a red or red/black wire (also its typically the thickest gauge wire in the harness). Also make sure the grounding wire connected to the frame (usally on the passenger strut tower) is secure. Last but not least, check the driver side wheel well to make sure your wire harness isnt rubbing the tire (90% of the time thats the cause of 240sx owners wiring problems). Hope this helps, Good luck.
UnknownGuy is offline   Reply With Quote
Old 10-28-2013, 02:25 PM   #3
ExtraGoodness
 
ExtraGoodness's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Fluurda
Age: 23
Posts: 42
Trader Rating: (0)
ExtraGoodness is an unknown quantity at this point
Feedback Score: 0 reviews
ok i found the problem. the clutch switch wasnt making contact. any idea of why it dies down while driving? im thinking its the alternator.
ExtraGoodness is offline   Reply With Quote
Old 10-28-2013, 02:34 PM   #4
UnknownGuy
Zilvia Member
 
UnknownGuy's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Long Beach, CA
Posts: 206
Trader Rating: (12)
UnknownGuy is an unknown quantity at this point
Feedback Score: 12 reviews
Quote:
Originally Posted by ExtraGoodness View Post
ok i found the problem. the clutch switch wasnt making contact. any idea of why it dies down while driving? im thinking its the alternator.
Yeah Its probably from your alternator.
UnknownGuy is offline   Reply With Quote
Old 10-29-2013, 06:59 AM   #5
sleepyS14se
Zilvia Addict
 
sleepyS14se's Avatar
 
Join Date: Jul 2013
Location: Georgia
Age: 29
Posts: 880
Trader Rating: (3)
sleepyS14se is an unknown quantity at this point
Feedback Score: 3 reviews
it dies down? what the hell does that mean? the engine bogs down? or the lights on the dash and the entire electrical system is dieing down?
__________________
95 S14 se RB25DET 348whp
sleepyS14se is offline   Reply With Quote
Old 10-29-2013, 11:10 AM   #6
ExtraGoodness
 
ExtraGoodness's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Fluurda
Age: 23
Posts: 42
Trader Rating: (0)
ExtraGoodness is an unknown quantity at this point
Feedback Score: 0 reviews
it bogs down to low rpms and eventually shuts off
ExtraGoodness is offline   Reply With Quote
Old 10-29-2013, 01:08 PM   #7
UnknownGuy
Zilvia Member
 
UnknownGuy's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Long Beach, CA
Posts: 206
Trader Rating: (12)
UnknownGuy is an unknown quantity at this point
Feedback Score: 12 reviews
Quote:
Originally Posted by ExtraGoodness View Post
it bogs down to low rpms and eventually shuts off
A issue usually caused by a alternator going out.
UnknownGuy is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
240sx, ka24de, s14, starter, wiring


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 06:08 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
vB.Sponsors
Copyright © 1998 - 2015, Zilvia.net™