Zilvia.net Forums | Nissan 240SX (Silvia) and Z (Fairlady) Car Forum

Go Back   Zilvia.net Forums | Nissan 240SX (Silvia) and Z (Fairlady) Car Forum > General > Tech Talk

Tech Talk Technical Discussion About The Nissan 240SX and Nissan Z Cars


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 06-29-2012, 01:15 PM   #1
sd785
Leaky Injector
 
Join Date: Nov 2010
Location: MD
Posts: 70
Trader Rating: (1)
sd785 is an unknown quantity at this point
Feedback Score: 1 reviews
s14 ignition fusible link keeps blowing

So I was driving the other day and my car just shut off. All I was able to do was turn my headlights on and that is it. after searching I see the 30a fusible link is blown. I find some wires in the kick panel above the fuse box that have been messed with I believe to put in an aftermarket alarm(previous owner). I have since taped up all the wires that are bare and have been messed with and am pretty sure none are touching each other or bare metal. After taping these wires I go to test the fuse again and it still blows the ignition fuse.

I am in need of some help Ideas or whatever...this weekend I will be pulling the starter and having it tested

let me know what you guys think
sd785 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Old 07-01-2012, 01:19 AM   #2
David661
 
Join Date: Aug 2011
Location: Palmdale, Ca
Age: 31
Posts: 5
Trader Rating: (0)
David661 is an unknown quantity at this point
Feedback Score: 0 reviews
Bad Alternator? Same thing happened on my friends sentra.
David661 is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2012, 03:59 PM   #3
sd785
Leaky Injector
 
Join Date: Nov 2010
Location: MD
Posts: 70
Trader Rating: (1)
sd785 is an unknown quantity at this point
Feedback Score: 1 reviews
thanks for the response david. I will check the alternator but I dont think that would cause the ignition fuse to blow

any other suggestions?!?!
sd785 is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2012, 04:19 PM   #4
riptor
Zilvia Member
 
Join Date: Oct 2006
Location: va beach
Age: 34
Posts: 241
Trader Rating: (2)
riptor is an unknown quantity at this point
Feedback Score: 2 reviews
^^^^^ i had this same this happen to me! Bad. Voltage regulator in the alt pulls to much and wound up nlowing the fuse. Pull your t and get it tested at your favourite auto parts store. Then if bad. Do the quest alt up grade. I got mine used from junk yard for 60 bux. Plus 50 for the kit from cody ace ( search). Best upgrade ive ever done.
riptor is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2012, 09:04 PM   #5
sd785
Leaky Injector
 
Join Date: Nov 2010
Location: MD
Posts: 70
Trader Rating: (1)
sd785 is an unknown quantity at this point
Feedback Score: 1 reviews
so you think it is the alternator also. What kind of car did this happen on riptor
sd785 is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2012, 09:47 PM   #6
David661
 
Join Date: Aug 2011
Location: Palmdale, Ca
Age: 31
Posts: 5
Trader Rating: (0)
David661 is an unknown quantity at this point
Feedback Score: 0 reviews
When you replace fuseable link, does it try to turnover for a second, than link pops, and than wont do anything when you try to start? What he said above was the problem, voltage reg in alternator on my buddys car, just start there get the alt tested. Good Luck, post back here if thats not problem.
David661 is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2012, 09:53 PM   #7
andyv316
Zilvia Member
 
Join Date: Feb 2008
Location: ky
Age: 28
Posts: 227
Trader Rating: (6)
andyv316 is an unknown quantity at this point
Feedback Score: 6 reviews
also check the wires that run across the front of the motor to the dizzy assuming its a ka car. My 95 wires rubbed a spot and grounded to the block.
andyv316 is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2012, 12:14 AM   #8
sd785
Leaky Injector
 
Join Date: Nov 2010
Location: MD
Posts: 70
Trader Rating: (1)
sd785 is an unknown quantity at this point
Feedback Score: 1 reviews
when I replace the fusible link I go to start the car, I see the dash lights for a second then it pops. It doesn't turn over at all. I will check the alternator and the wires to the distributor tomorrow. Its a 97 ka
sd785 is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2013, 11:58 AM   #9
Exiled 240
Zilvia Junkie
 
Join Date: Mar 2011
Location: Grand Rapids, MI
Age: 27
Posts: 320
Trader Rating: (4)
Exiled 240 can only hope to improve
Feedback Score: 4 reviews
Im having this problem as well. Car cranks for a second and then pops the fuse again. My alternator is a month old.
Exiled 240 is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2013, 02:03 PM   #10
Casperjay
Leaky Injector
 
Casperjay's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Columbus
Posts: 140
Trader Rating: (1)
Casperjay is an unknown quantity at this point
Feedback Score: 1 reviews
there should be a black plastic spacer in between the the alt and the power wire. its probably missing causing the alt to ground out on its self sending all 12volts to the link blowing it up. i had the same problem and went through 5 of those links
Casperjay is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2013, 08:35 PM   #11
Sf100
Leaky Injector
 
Sf100's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Location: AACO MD
Age: 29
Posts: 103
Trader Rating: (13)
Sf100 is an unknown quantity at this point
Feedback Score: 13 reviews
If anyone is still having this issue, first place you should look is on the harness coming from the fuel injectors going towards front of the car. Right as the wires run under the breather line on the valve cover they rub against a bolt in the head causing a short. It's most likely the larger black wire with a red stripe.

Sf100 is offline   Reply With Quote
Old 09-21-2014, 10:16 AM   #12
bmoses
Leaky Injector
 
Join Date: Apr 2005
Location: Kokomo, IN
Posts: 61
Trader Rating: (0)
bmoses is an unknown quantity at this point
Feedback Score: 0 reviews
I know this is an old thread, but but I have to credit sf100 for helping me figure this one out. This would have been the last place I would have looked for the problem.

1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg
bmoses is offline   Reply With Quote
Old 07-16-2015, 09:29 PM   #13
RB180sxChris
Zilvia Addict
 
RB180sxChris's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: NEW JERSEY
Age: 30
Posts: 654
Trader Rating: (17)
RB180sxChris is an unknown quantity at this point
Feedback Score: 17 reviews
old thread but this happened to me. issue is taken care of and back to work. cheers to you sf100 you saved me some serious money man thank you!
__________________
TOO LEGIT TO QUIT.....
RB180sxChris is offline   Reply With Quote
Old 12-15-2017, 03:02 PM   #14
240sxforlife
 
Join Date: Jan 2016
Location: Houston tx
Age: 32
Posts: 5
Trader Rating: (0)
240sxforlife is an unknown quantity at this point
Feedback Score: 0 reviews
Thumbs up

Same thing happened to me too. Dude seriously this helped me out too. Props to sf100 cuz I was able to find the problem within seconds. Unfortunately I had to pay for a tow truck and my phone had died too. But its good now! Wooooo!
240sxforlife is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 06:51 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
vB.Sponsors
Copyright © 1998 - 2015, Zilvia.net™